Kabahatin En Büyüğü Bizim

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Trabzon’daki koronavirüs vakalarının bir hafta içerisinde yüzde 50’nin üzerine çıktığını söylemesinin ardından Trabzon Tv olarak vatandaşlara mikrofon uzattık. Vatandaşlar konu ile ilgili fikirlerini belirtirken alınmasını istedikleri tedbirler hakkında da şöyle konuştu.

28 Kasım 2020 Cumartesi 12:04
Kabahatin En  Büyüğü Bizim

Koronavirüsün hızla yayılmasına ilişkin konuşan Dilek Alevoğlu, “İnsanlarımız dikkat etmiyor, dikkatli olursak her şey daha iyi olur. Bütün şehirlerde olduğu gibi bizim şehrimizde de vakalar artıyor. Kurallara uymuyoruz, temizliğe, sosyal mesafeye dikkat edilmiyor bunlara eğer uyulursa daha iyi olacağını düşünüyorum. Alınan tedbirlere ve uyarılara dikkat edilmesi gerekiyor yoksa bu salgının, önüne geçemeyiz.” dedi.

Trabzon’da kurallara yeterince riayet edilmediği değerlendirmesinde bulunan Adem Soylu ise,“Maskenin tek başına bir işe yaradığını düşünmüyorum, yasakların bir an önce arttırılması gerektiğine inanıyorum yoksa bu hastalık senelerce devam eder aşı bulunmadığı sürece buna engel olamayız. Trabzon vatandaşı tedbirlere uymuyor, her yer çok kalabalık insanlar yan yana, kol kola yürüyorlar. Mesafe yok, dikkat etmiyorlar.”

Ayla Demircan, “Tabi ki insanların daha duyarlı olmasını istiyoruz. Her yer çok kalabalık, mecbur kalmadıkça çıkmamalarını istiyoruz. Ben de önemli işim olduğu zaman çıkıyorum. Yasakların daha fazla olması gerekiyor.” diye konuştu

MEYVELERİNİ ŞİMDİ TOPLUYORUZ

Ekonomik tedbirlerin koronavirüsün yayılımı açısından belirleyici olduğundan söz eden Lokman Küçük, “Aslında bir hafta önce artmaya başlamadı, daha önce olan şeyler bunlar. Bizi yönetenlerde bu var baskıyı yiyince zor olsa da açıklamaya başlıyorlar. Okulları açıyorsunuz, özel işyerlerini açıyorsunuz belli bir ekonomik güç yok eğer olsaydı kapat bu iş yerlerini destek ol salgını bastır ondan sonra tekrar normal hayata dön. Bu durum Nisan-Mart aylarının başında böyleydi ama bazı sektörleri kurtarmak ve ekonominin kötü olmasından dolayı bunu yansıtmadılar, başarı olarak gösterdiler aslında başarı değildi ve meyvelerini şimdi topluyoruz. Her yer dolu, hastaneler dolu. Vatandaş olarak da dikkat etmiyoruz. Bunu sadece vatandaşa yüklemek de doğru değil malum ekonomik sıkıntılar var. Asgari ücretle çalışan binlerce insan var. Çay ocakları, restoranlar hepsi kapalı, büyükler her zaman kurtarıyor burada olan esnafa, asgari ücretliye, dar gelirliye oluyor. Rakamlar baştan beri açıklansaydı belki de bu kadar artmazdı ve toplum olarak sadece el yıkamakla bireysel olarak önüne geçebileceğimizi düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı

Son Güncelleme: 28.11.2020 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.