Kadın Emeği Çarşısı Açıldı

07 Mart 2022 Pazartesi 12:38
Kadın Emeği Çarşısı Açıldı

Ortahisar Kent Konseyinin düzenlediği, “Ortahisar Kadın Emeği Çarşısı” Pazarkapı Ortahisar Belediye yerleşkesinde geniş katılımla açıldı. Açılış sonrasında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Genç, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Bugün anlamlı bir gün "Dünya Kadınlar Günü" nü kutluyoruz. Kadınlar eşit haklar elde etmek için uzun yıllar sürdürdükleri mücadeleler sonucu evrensel düzeyde kadınlara yönelik daha duyarlı hale gelmesine katkı sağlanmıştır. Dünya genelinde demokrasinin ve insan haklarının gelişmesi ve belirli bir statüye yükselmesi ile birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edilmiştir. Evrensel düzeyde baktığımız nokta da kadınlara yönelik hakların uygulanmasında ulaşılan seviye, ülkelerin gelişmişlik durumunu ortaya koymaktadır. Öte yandan milletler kendi aralarında kadına sunduğu hak ve sorumluluklar, verdiği önem ve duyduğu saygı o milletlerin gelecek dönemlerde ki uygarlığının gelişiminin temel ölçütleri sayılmaktadır.”dedi.

Anadolu kadınların tarihi süreçteki rolüne baktığımızda bu topraklarda, milli mücadele döneminde ki kahramanlıklarının unutulmaması gerektiğini ifade eden Genç, “ Cumhuriyetin ilan edilmesinin hemen ardından ülkemizde kadın hareketleri, önemli kazanımlar sağlamıştır. Özellikle medeni kanunun kabulü ve 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının diğer ülkelerden daha önce tanınmasıyla Anadolu kadını bugünkü statüsüne kavuşmuştur. Kadınlarımız kendi çabalarıyla ülke genelinde birçok alanda öncü olmuş, başarılı olmuşlardır. Hemen hemen her alanda ve sektörde görev alan kadınlarımız iş hayatından, siyasete, sanattan spora birçok alanda hem yerel, hem de genel hatta uluslararası arenalarda da başarı göstermişlerdir. Özellikle Anadolu kadınları açık fikirli, düşünen, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan aydın bireyler olarak ülkenin önünde birer meşaledirler. Bu vesile ile '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 07.03.2022 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.