Kadınlar dünyanın ve insan neslinin geleceğini tayin edenlerdir

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda kadınlara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Sizlerin kıymetinizi ölçebilmek mümkün değil. Sizler dünyanın ve insan neslinin geleceğini tayin edenlersiniz” dedi.

08 Mart 2018 Perşembe 16:03
Kadınlar dünyanın ve insan neslinin geleceğini tayin edenlerdir

Trabzon Valiliği tarafından gerçekleştirilen programa şehit aileleri, huzurevi sakinleri ve kadın sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz programdaki konuşmasında, kadınlara verilen değerin gelişmiş toplum olmanın en önemli göstergesi olduğuna vurgu yaptı. Vali Yavuz,”Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları konusunda da ciddi adımlar atılmış, ülkemiz de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir. Tarihimiz boyunca da Türk kadını yaşamın her safhasında her türlü sorumluluğu üstlenmiş, özellikle Kurtuluş Savaşı’nın her aşamasında aktif rol oynamış, cesareti ve fedakârlığıyla adını tarihe yazdırmıştır. Dünyada diğer ülkelerden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının verilmesi kadınlara verilen önemin ve değerin bir göstergesidir. Türk kadını bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat, spor ve iş dünyasında ülkemizin gurur duyduğu, başarılarıyla da kendilerinden söz ettirmektedirler” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise konuşmasında kadınların, insan neslinin ve dünyanın geleceğini tayin edenler olduğuna dikkat çekti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizin dediği gibi cennet sizlerin ayaklarınızın altındadır. Nasıl Çanakkale’de evlatlarının avuçlarını ve saçlarını kınalayıp vatana, millete, dine, namusa feda edebilmişseniz bugünde evlatlarınızı Afrin’e gönderiyorsunuz. Sizlerin kıymetinizi ölçebilmek mümkün değil. Sizler dünyanın ve insan neslinin geleceğini tayin edenlersiniz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak her zaman emrinizdeyim” diye konuştu.

KADRAJA SIĞMAYAN DERT SERGİSİ AÇILDI

Öte yandan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde “Kadraja Sığmayan Dert” adlı serginin açılışı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından gerçekleştirildi. Kadına şiddeti fotoğraf sanatçıları Halime Koç ve Cemalettin Gür'ün objektifinden anlatan "Kadraja Sığmayan Dert" isimli fotoğraf serginin açılışında konuşan Gümrükçüoğlu, bu konuda farkındalık oluşturacak, toplumun bilinçlenmesini sağlayacak her türlü çalışmaya destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.