Kadınlar Pazarı esnafı yeni yerlerinden memnunlar mı?

Başkan Yardımcısı Akın: “Fiyatlarda bir artış yok gayet normal ama pandemi olduğu için bütçe etkileniyor. Bu nedenle vatandaşa fiyatlar pahalı geliyor.” açıklamalarında bulundu

12 Nisan 2021 Pazartesi 09:23
Kadınlar Pazarı esnafı yeni yerlerinden memnunlar mı?

SONNOKTA SENA YILMAZ - Trabzon Tarihi Damaltı Kadınlar Pazarı Derneği Başkanı Yunus Akın, Başkan Yardımcısı Emre Akın ve pazar esnafı gazetemize konuştu. Başkan Akın şu ifadelere yer verdi: “Kovid-19’dan dolayı vatandaş pazara gelmiyor bir de cumartesi kapalı olunca işlerimiz yüzde 30’a kadar geriledi. Üstelik market ve benzeri yerlerin cumartesi-pazar açık olması bizim gibi esnafları haliyle çok mağdur ediyor. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; dileğimiz ya bizlerin de cumartesi-pazar açık olması ya da tüm iş yerlerinin kapatılması.” 

FİYATLAR PAHALI GELİYOR
Başkan Yardımcısı Akın ise, “Yeni pazar yerimizden yüzde 70 oranında memnunuz. En azından devlet yetkilileri bize geçici de olsa böyle bir yeri tahsis ettiler. Fiyatlar esasında çok da artmadı ama günümüzde pandemi var insanların bütçeleri çok iyi durumda değil. İster istemez şuan ucuz olan ürünler bile vatandaşlara fazlaymış gibi, artmış gibi geliyor. Baktığımızda bir salatalık, domates 5 TL, marul 2-3 TL, çilek turfanda çıkmış 10 TL. Fiyatlarda bir artış yok gayet normal ama pandemi olduğu için bütçe etkileniyor. Bu nedenle vatandaşa fiyatlar pahalı geliyor.” dedi.

İDARE EDECEK KADAR 
Esnaflardan Seviye Sağır, “İdare ediyoruz yerimizde. Biraz daha geniş olmasını isterdik insanlar sığmıyor, itişme kakışma oluyor. Biraz daha geniş olmasını isterdik ama buna da şükür. Kendimiz ekiyoruz biçiyoruz öyle bir randıman alamıyoruz ama idare edecek kadar kazanıyoruz. Müşterilerde bayağı bir azalma var.” dedi.

Muhammet Uzun ise, “Pandemi dolayısı ile müşterilerimizde azalma var. Kapalı mekân olduğu için buraya gelmek istemiyorlar. Yeni yapılan pazarımız biraz dar bu nedenle de müşterilerimiz azaldı. Genelde marketlere yöneldiler buralar kapalı olduğu marketler açık olduğu için müşteri potansiyelimiz düştü. Fiyatlarımız uygun. Biz üreticiyiz alıp satmıyoruz, köyde yetiştirdiklerimizi getiriyoruz. Fiyatlarımız uygun olduğu halde gene işimiz olmuyor. Şuan yapılan yerimizden memnun değiliz. Devletimiz yine sığınacak yerimizi yapmış ama iş olmadığı için mağduruz. Saat 2 oldu ama ürünlerimiz hala tezgâhta duruyor.” ifadelerini kullandı. 

İŞLERİMİZ SIKINTILI 
Tuncay Kaya şu ifadelere yer verdi: “Fiyatlar yüksek pandemiden dolayı sanırım. Komisyonda da yüksek fiyatlar fasulye 13-14 TL, biber 10-11 TL, genele baktığımızda fiyatlar biraz yüksek. Müşterimizde azalma oldu insanlar dışarıya çıkmıyor onlar gelmeyince bizde kazanamıyoruz. Yeni yerimizden memnun değiliz öteki yerimizde daha iyi oluruz inşallah. İnsanlar gelmiyor kapalı alan olduğu için.”

Muhammet Demirakın, “Şükürler olsun iyi kötü burada bir şeyler yapıyoruz. Vatandaşlarımız gelmiyor işlerimiz sıkıntılı. Millet koronadan dolayı korka korka geliyor. Müşterilerimizde azalma ister istemez oldu mal verdiğimiz yerler kapatıyor alamayanlar var. Alan da az alıyor ister istemez işlerimiz azalıyor. Fiyatlar biraz arttı şu dönemde artması beni de şaşırtıyor. İş yok arttırdığın zaman vatandaş da almıyor. İş olsa da artsa daha iyi olur iş yok vatandaş almıyor. Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz düzelmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

MEMNUN DEĞİLİZ 
Turgut Özdemir ise şu ifadeleri kullandı: “Şuan yerimizden memnun değiliz. Kapalı alanlarda sıkılıyoruz. Müşterilerimiz çok azaldı satış yapamıyoruz. Fiyatlar çok arttı. Özellikle bugün bir artış yaşandı. Domatesi 5 TL’ye alırken bugün 6,5 TL’den alıyoruz. Pandemiden dolayı kadınlar pazarımıza insanlar gelmiyor. Sadece köylüler geliyor, onlar da olmasa biz aç kalırız.”

Son Güncelleme: 12.04.2021 09:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.