Kadınlar Pazarı'nın esnafı kendilerine yer gösterilmemesine tepkili

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Pazarkapı Mahallesi’nde yer alan tarihi “Kadınlar Hali” esnafı kendilerine yer gösterilmemesine tepki gösterdi.

20 Şubat 2018 Salı 13:56
Kadınlar Pazarı'nın esnafı kendilerine yer gösterilmemesine tepkili

Büyükşehir Belediye binasına gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile görüşmek isteyen esnaflar adına basın açıklaması yapan Tarihi Dam Altı Derneği Başkan Yardımcısı Metin Reis, kendilerine geçici olarak bir yer gösterilmediğini belirtti. Başkan Gümrükçüoğlu'nun şehir dışında olması nedeniyle görüşemediklerini belirten Reis “Altmış yıldır Trabzon’la bütünleşmiş ve bir simge haline gelmiş kadınlar pazarının sonunu hazırlıyorlar. Bizler pazar esnafı olarak şuanda tamamen bir bilinmezlik içerisindeyiz. Pazar yerinin yeniden aslına uygun olarak modern bir şekilde inşa edilmesine karşı değiliz. Bizlerin burada yaklaşık 150 esnaf ile karşı olduğumuz nokta bizlere bu yeni yapılanma esnasında faaliyetimizi sürdüreceğimiz geçici bir yer gösterilmemesi, yapılacak olan projede hiç bir söz hakkı tanınmamasıdır” dedi.
Proje kapsamında yapılacak yerin ihaleye çıkacağını kaydeden Reis, “Belediyemiz tarafından söylenen, bu proje bittikten sonra onlar ihaleye çıkacak siz de girip yarışacaksınız. Buradaki insanların büyük sermayeyle bu konuda yarışacak gücü yoktur. Halkın bire bir diyalog kurarak alışveriş yaptığı küçük esnaflarız. Bir çoğumuz 30-40 yıldır burada soğuğa sıcağa rağmen hizmet vermekteyiz. Çoğu esnaf yanında 2-3 kişi çalıştırarak istihdama katkı sağlamaktadır. Mevcut esnaf çalıştırdığı kişiler, aileleri ve mal veren esnafla birlikte bin kişilik bir kitle ortaya çıkmaktadır. Bu kadar insanı oradan ederek ve hiç bir söz hakkı vermeden ellerindeki hakların alınacak olması doğru bir yaklaşım değildir. Bizim ümidimiz yetkililerin haklı taleplerimizi dikkate alacağı yönündedir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.02.2018 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.