Kahramanmaraş Caddesi’nin Yayalaştırılması Çalışmaları Başladı

08 Mart 2022 Salı 15:45
Kahramanmaraş Caddesi’nin Yayalaştırılması Çalışmaları Başladı

Şehirde uzun yıllardır konuşulan Kahramanmaraş Caddesi’nin yayalaştırılması noktasında ilk kazma vuruldu. Kahramanmaraş Caddesi’nin cumartesi gecesinden itibaren Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe kapatılması, tüm kesimlerce memnuniyetle karşılandı. Maraş Caddesi’nde başlatılan çalışmaların turizm sezonu öncesi tamamlanması hedefleniyor.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, imza projeleri arasına Maraş Caddesi’nin yayalaştırılmasını da ekledi. Ulaşım Master Planı çalışmaları sırasında konuyu detaylıca ele alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maraş Caddesi’ni trafiğe kapatarak yayalaştırılma çalışmalarına başladı. Cadde üzerindeki çalışmaların 15 Haziran tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.
 
OLUMLU GERİ DÖNÜŞLER ALIYORUZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Maraş Caddesi’nin yayalaştırılması, Trabzon’da çok konuşulan fakat kararını almak ve yapımını gerçekleştirmek bize nasip olan bir proje. Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması noktasında vatandaşlarımızdan ve tüm kesimlerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Cadde üzerindeki trafik karmaşasını sona erdirmek ve halkımızın memnun olacağı bir uygulama başlatmak öncelikli amacımız. Yeni güzergâhları ve dolmuş duraklarını belirlerken de dolmuş esnafımız için adil bir uygulama olmasına özellikle özen gösterdik. Bu kadar beklenen projenin benim zamanında hayata geçiyor olmasından da ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Turizm sezonu öncesi çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz.  Çalışmalar sona erdiğinde o bölgeyi Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve Kunduracılar’la bir bütün olarak açık AVM’ye dönüştürmek istiyoruz” dedi.
 
GAZİPAŞA ÇİFT YÖN TRAFİĞE AÇILDI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada ise Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılmasının ardından gerçekleştirilen düzenlemelerle ilgili detaylı bilgi verildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “Gazipaşa Caddesi Kuzey-Güney yönünde trafiğe açıldı. Gazipaşa Caddesi üzerinde doğu tarafında 2 adet batı tarafında da 2 adet olacak şekilde toplam 4 adet araç cebi yapılmıştır. Araç cepleri acil durumlarda kullanım, indirme-bindirme yapmak için ve bölgedeki esnafın lojistik faaliyetlerinde kullanılmak üzere bırakılmıştır.”
 
DOLMUŞ KALKIŞ-VARIŞ NOKTALARI BELİRLENDİ
“Dolmuşlar, Doğu ve Batı olmak üzere yeni kalkış-varış noktalarında hizmete başladı. Doğu kalkış-varış noktası Meydan’da köprüaltı diye tabir edilen alanda bulunmaktadır.
 
Doğu kalkış-varış noktasında; Çağlayan, Değirmendere-Garajlar, KTÜ, Kaymaklı, Havaalanı, Tıp Fakültesi, Boztepe ve Yenicuma durakları bulunmaktadır. Doğu kalkış-varış noktasındaki duraklar, araçlarını Meydan köprü altında bulunan alanda depolamaktadır.
 
Batı kalkış-varış noktasında ise; Bahçecik, Yenimahalle, Yeşiltepe, Karşıyaka, Kuruçeşme, Camiyanı, Çatak, Çamlık, Beşirli, Aydınlıkevler, Fatih-Kuran Kursu durakları yer almaktadır. Batı kalkış-varış noktasındaki duraklar araç depolaması için Cudibey otoparkında vahşi depolama alanını kullanmaktadır.
 
YENİ GÜZERGÂHLAR AÇIKLANDI

“Kahramanmaraş Caddesi’nin yayalaştırılması sonucunda Gazipaşa Caddesi’nin çift yönlü araç trafiğine açılması ile Batı yönünden gelen araçların Sahil Yolu Caddesi’nden Gazipaşa Caddesi’ne bağlanıp Meydan Bölgesi’ne erişimi sağlanmıştır. Meydan Bölgesi’nden gelen araçlar, Gazipaşa Caddesi’nden Devlet Yolu’na ve Sahil Yolu Caddesi’ne erişebilmektedir.
 
Küçük Sokak’ın ve Balıkpazarı Sokak’ın mevcut yönlerinin ters istikamete yönlendirilmesi ile Sahil Yolu Caddesi üzerinden gelen araçların Gazipaşa Caddesi’nden Küçük Sokak’a bağlanıp bölgedeki otoparklara erişimi sağlanmıştır. Çevre otoparklardan çıkış sağlayan araçlar ise Balıkpazarı Sokak-Gazipaşa Caddesi’ni takip ederek Meydan Bölgesi’ne erişebilmektedir. Kalaycıoğlu Sokak-Halkevi Caddesi-Balıkpazarı Sokak üzerindeki otoparklarda bulunan araçların, Cumhuriyet Caddesi-Kalaycıoğlu Sokak-Halkevi Caddesi-Balıkpazarı Sokak üzerinden Gazipaşa Caddesi’ne bağlanıp Meydan Bölgesi’ne erişimi sağlanmaktadır.
 
İskele Caddesi’nin mevcut yönünün ters istikamete yönlendirilmesi ile Meydan Bölgesi’nden gelen araçlar Gazipaşa Caddesi üzerinden İskele Sokak’a bağlanıp, Çömlekçi Bölgesi’ne ve Devlet Yolu’na erişebilmektedir.
 
İdeal Sokak’ın tek yön araç trafiğine açılması ile Batı yönünden gelen araçlar Devlet Sahil Yolu Caddesi’nden İdeal Sokak’a bağlanıp Atatürk Bulvarına erişebilmektedir. Böylece batı yönünden gelen araçların doğu yönüne erişimi sağlanmaktadır.

Son Güncelleme: 08.03.2022 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.