Karadeniz denize hasret

Karadeniz’in en güzel kıyı şeridine sahip olan Trabzon’da yapılan dolgular nedeniyle Trabzonlular denize hasret kaldı. Bu kez de Vakfıkebir’de yapılacak dolgu çileden çıkardı.

13 Haziran 2019 Perşembe 10:13
Karadeniz denize hasret

5 YIL BOYUNCA DOLACAK

Kıyılarının yaklaşık yüzde 80’inin dolgu olduğu Trabzon’da bu kez de Vakfıkebir ilçesinde yapılacak dolgu için ÇED süreci başlatıldı. İlçede 512 bin 453 metrekare alana dolgu yapılacak. Vakfıkebir Belediyesi’nin kıyı ve sahil düzenlemesi amacıyla oluşturacağı dolgu alanının 5 yılda tamamlanması öngörülüyor. Dolgu alanında fuar alanı, kara ulaşımına yönelik teknik altyapı alanı, açık spor alanı, güneşlenme ve sportif amaçlı iskele yapılacak.

BİLE BİLE LADES

Vakfıkebir Belediyesi’nin “Sahilimizin ilçemiz için taşıdığı önemi çok iyi biliyoruz. Sahil bandından 550, toplam 750 dönüm dolgu alanı oluşturacağız. İçerisinde sosyal, kültürel, sportif ve ticari faaliyetlerin yapılabileceği Karadeniz Bölgesi'nin en güzel sahil bantlarından birisini oluşturmak için çalışıyoruz” sözleriyle duyurduğu dolgu projesi çevreciler tarafından doğaya zararı yönünde eleştiri yağmuruna tutuldu.

DENİZDEN UZAKLAŞIYORUZ

Vakfıkebir ilçesi Çarşı, Kemaliye, Büyükliman, Hacıköy, Kirazlık, Aydoğdu Mahalleleri mevkiinde yapılacak dolguyu değerlendiren Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, “Oda olarak her türlü dolguya karşıyız. Dolgular uzun vadede sorun yaratıyor. Denize girilecek noktalar yok ediliyor altyapı sorunları pis kokulara neden oluyor, insanları denizle buluşturmayı amaçlayan bu çalışmalar plansız olduğu için insanları denizden uzaklaştırıyor” dedi.

Sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.