Karan,Seçimlere damga vuracağız

CHP’de hafta sonu gerçekleşen 36. Olağan kurultayında partinin en üst organlarından olan Parti Meclisine seçilen CHP Trabzon eski il başkanı Yavuz Karan, “4 Trabzonlu olarak Parti Meclisine girdik. Yaklaşan seçimlere parti meclisi üyelerimizle birlikte damga vuracağız” dedi.

09 Şubat 2018 Cuma 09:37
Karan,Seçimlere  damga  vuracağız

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta sonu gerçekleşen 36. Olağan kurultayında partinin en üst organlarından olan Parti Meclisine seçilen CHP Trabzon eski il başkanı Yavuz Karan, önemli açıklamalarda bulundu. Karan, seçim sürecini ve adaylığını değerlendirdi. Karan, 6 aylık süreçten geçtiklerini belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşık 6 aylık bir kongre süreci vardı. Mahalle delege seçimleri ile başladı. 3-4 Şubat’ta yapılan 36. Olağan kurultayla seçim sürecini sonuçlandırdık. 2019 yılında yapılacak seçimlerde ve ondan sonra ki yapılacak seçimlerde CHP’yi seçimlere hazırlayacak olan örgütlerin bütünü seçildi” dedi.

BİZİ ÖRGÜT ÖNERDİ

Karan, 34 yıldır siyasetin içinde olduğunu belirterek, “CHP il kongresinden sonra parti meclisine adaylığım söz konusu oldu. Bunu aslında ilçe kongreleri başlamadan önce düşünüyordum. Ben daha önceden il başkanlığı yapmıştım. Tekrar il başkanlığı gibi düşüncem olmadı. Bu anlamda ki talebimi il yönetim kurulu üyelerine ve ilçe başkanlarımıza ilettim. CHP’nin Trabzon’dan parti meclisine önermiş olduğu iki kişiden biri bendim. Biri milletvekilimiz Haluk Pekşen, diğeri de bendim” diye konuştu.

ÖRGÜTÜN BAŞARISI

Karan, “Bu anlamda sayın genel başkanımızın bu talep doğrultusunda oluşturduğu anahtar listede adımın yazılmasına katkı verdi. Trabzon ve diğer parti illerimizin destekleriyle anahtar listenin 30. sıradan parti meclisine girdim. Bu benim için gerçekten gurur duyulacak bir tablodur. 34 yıldır ömrümü siyasete verdim. Partinin bayrağına asarak başladığım siyaset hayatımda parti meclisine kadar geldim. Çok mutluyum. Bu sadece benim başarım değil, arkamda duran il ilçe örgütünün başarısıdır. Mutfakta ki arkadaşlarımın desteği ile seçildim. Sorumluluğumuz çok arttı” diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZ ARTTI

Parti meclisinde 4 Trabzonlunun olduğunu vurgulayan Karan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parti meclisine Akif Hamzaçebi, Haluk Pekşen, Zeki Kılıçarslan ve ben 4 tane Trabzonlu parti meclisine girdik. Bu da sayın genel başkanımızın Trabzon’a verdiği gösterge ve işarettir. Bu bize ciddi sorumluluk yüklemektedir. Yaklaşan yerel seçimlerde parti meclis üyelerimizle damga vuracağız. Başarılı olmamız için çalışmalarımıza başlayacağız. Hafta sonu parti meclisinin ilk toplantısı gerçekleştirilecek. Ondan sonra MKYK oluşacak. Görev dağılımından sonra Karadeniz’e ve tüm Türkiye’ye yayılıp iktidar yolunda ki yapması gereken adımları atacağız. İl başkanlığı yapıp parti meclisine giren sayılı kişilerdenim. Sorumluluğumuz çok arttı.”

KİM KAZANCAKSA O ADAY OLSUN

Karan, sözlerine şöyle devam etti: “Şu anlık bir hedefimiz yok. Temel hedefimiz CHP’nin iktidar olmasıdır. Parti meclisi CHP’nin kurultaydan sonra en büyük yetki organıdır. Bu anlamda arkadaşlarımız bize görev verdiler. Çalışmamızı çok iyi yapacağız. 3 ağabeyimle ‘Karadeniz’e ne yapabilirizi’ çalışacağız. Trabzon siyasi anlamda bölgenin lokomotifidir. Trabzon’un başarısı Karadeniz’e yansımaktadır. Çok çalışıp çok başarılı olmak zorundayız. Belediyeleri kimle kazanacaksak onlar aday çıksınlar. Çok başarılı il ve ilçe teşkilatı var”

SONNOKTA GAZETESİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.