Kardeşlik türküleri yeniden yakılacak

İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde başarı ile yürütülen "Kardeş Şehir Projesi" kapsamında Siirt'ten öğretmen, öğrenci ve gazetecilerden oluşan bir kafile Trabzon'a geliyor...

15 Şubat 2019 Cuma 13:50
Kardeşlik türküleri yeniden yakılacak

Siirt ile Trabzon arasında geçen yıl gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerin ardından vatandaşların yoğun talepleri doğrultusunda karşılıklı ziyaretler ve festivaller bu yıl da yapılacak. Bu kapsamda Siirt Valisi Ali Fuat Atik'in koordinasyonuyla Siirt’ten öğretmen, öğrenci ve gazetecilerden oluşan 70 kişilik kafile Trabzon'a gelerek, 16-17 Şubat tarihleri arasında çeşitli etkinlere katılacak. Trabzon Valiliği ve Ortahisar Belediyesi'nin ev sahipliğini yapacağı etkinliğe katılacak olan Siirt kafilesi, 17 Şubat'ta Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor maçını izleyecek. Proje çerçevesinde düzenlenen çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklere katılacak. Siirt kafilesi şehir ziyaretlerinin  ardından Siirt'e dönecek.

BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ YOK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne katkı sağlamak için kardeş şehirler arasında karşılıklı ziyaretler ve festivaller düzenlediklerini söyledi. Genç, "Siirt ile Trabzon tarihi ve kültürüyle iki köklü medeniyetin mirasçılarıdır. Kuzey ile güney arasında da kardeşlik bağlarını daha da güçlendirmemiz lazım. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün sağlanması için bütün kültürler birbirini tanımalı. Birbirimizi tanıdığımız zaman aramızda hiç de bizlere empoze edilmek istendiği şekilde birbirimizden hiç de farklı olmadığımızı görüyoruz. Aynı coğrafyanın, aynı kültürel ve tarihi değerlerin mirasçısıyız. Bizi aslında biz yapan değerlerin her tarafta aynı olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

YOĞUN BİR TALEP VAR

Proje ile sağlam temellere dayanan bir kardeşlik köprüsü kurduklarını belirten Siirt Valisi Ali Fuat Atik, ”Karşılıklı ziyaretler ve sosyal, kültürel, sportif etkinlikler;  kültürel kaynaşmayı daha da kuvvetlendiriyor. Hoşgörü ve samimiyet ortamı oluşuyor." dedi.  Göreve başladığı ilk günden bu yana Siirt'te devlet ile vatandaş kucaklaşmasını önemsediklerini dile getiren Vali Atik, duygularını şöyle aktardı: Geçen yıl İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda 'Basın Mensupları Arasında Gönül Köprüsü Projesi"nin temeli atıldı. Trabzonlu misafirleri Siirt’te en iyi şekilde ağırladık. Siirt'ten de bir kafile kardeşlik buluşması vesilesiyle Trabzon’a gitti. Şimdi de öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz oluşan 70 kişilik bir kafile Trabzon'a gidecek. Geçen yılki gibi insanlarımızın birbiriyle kaynaştığı, birbirlerini tanıdığı çok güzel bir birliktelik ortaya çıkacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.