Kaya:Lgs yerleştirme sonuçları büyük hayal kırıklığı ve adaletsizlik yaratmıştır

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Lgs yerleştirme sonuçları büyük hayal kırıklığı ve adaletsizlik yaratmıştır, Sayın Milli Eğitim Bakanını bu sorunu ivedilikle çözmeye, uğradığı yerleştirme haksızlığı nedeniyle gözyaşı döken çocuklarımızın ve ailelerinin feryadını duymaya ve bu büyük soruna acil çözüm üretmeye çağırıyoruz dedi.

31 Temmuz 2018 Salı 12:04
Kaya:Lgs yerleştirme sonuçları büyük hayal kırıklığı ve adaletsizlik yaratmıştır

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı yazılı açıklamada 16 yıllık AKP iktidarları boyunca 8 milli eğitim bakanı değişti ve sadece liselere girişte 5 farklı sistem denendi. Bu süreç, Türkiye Cumhuriyeti’nde eğitim dönemlerinin en sorunlu dönemi oldu. Eğitim; çağdaşlık ve bilimsellikten uzaklaştırıldı, tarikatların ve cemaatlerin eline bırakıldı. Çocuklarımız sürekli değiştirilen bir sistem içinde öğütülerek sağlıklı düşünemeyen, sorgulayamayan tek tip nesle dönüştürülmek istendi.

Yaz-boz tahtasına dönüştürülen eğitimde son şok değişiklik, hiç hesapta yokken, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liselere giriş sınavı TEOG’u kaldırdığını açıklamasıyla oldu. Erdoğan’ın talimatı karşısında ne yapacağını şaşıran dönemin Milli Eğitim Bakanı, alelacele alınan bir kararla çocukları bu ucube sistemin içine soktu. Sınav sistemini kaldıracağız diye yola çıkıldı. Getirilen çember sistemi ve yeni sınav sistemi ile çocuklar ve aileleri, bir kâbusun içine sürüklendi.

Dün açıklanan Liseye Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları göre; 100 üzerinden 98 alan öğrencilerin boşta kalabildiği, ama çok daha düşük puanlı öğrencilerin daha iyi bir yere yerleştirildiği; adaletsiz, haksız bir sonuç ortaya çıktı.

Merkezi yerleştirme sonuçlarına göre çoğu meslek liselerinde ve imam hatip liselerinde olmak üzere 342 bin 392 kontenjan boş kaldı. 91 bin 687 aday herhangi bir okula yerleştirilmedi, açıkta kaldı.

Çok sayıda öğrenci, evlerine yakın okullara yerleşemedi.Maddi durumu olanlar özel okullara gidecektir. Yoksul ailelerin çocukları ise istemediği halde imam hatip liselerine ya da meslek lisesine gitmek zorunda bırakılacak, gitmek istemeyenler ise açık liseye mahkûm edilecek. Bu durum gerek aileler, gerekse çocuklar açısından büyük sıkıntılara yol açacaktır.

Bu sistemin tek kazanını özel okullardır.LGS yerleştirme sonucunda yaşanan büyük hayal kırıklıkları, haksızlık ve adaletsizlikler bir an önce giderilmelidir. Bütün bu yanlışlara, büyük başarısızlıklara karşın bu sistemde ısrar edilmesi çok daha ağır bir faturayla karşımıza çıkaracaktır.Eğitimde başarı ancak ve ancak laik, bilimsel ve çağdaş ve eğitimle gelecektir.

Sayın Milli Eğitim Bakanını bu sorunu ivedilikle çözmeye, uğradığı yerleştirme haksızlığı nedeniyle gözyaşı döken çocuklarımızın ve ailelerinin feryadını duymaya ve bu büyük soruna acil çözüm üretmeye çağırıyoruz dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.