Kent park yapılsın!

Yıkımı devam eden Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun yerine Büyükşehir ve TOKİ’nin yapmayı düşündüğü proje STK temsilcileri de tepki gösterdi. Yaylalı, “Kent Park üzerinde çalışıyoruz” dedi

22 Ocak 2018 Pazartesi 09:26
Kent park yapılsın!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ’nin yıkılan Avni Aker Stadı için içerisinde AVM’nin de bulunacağı gelir getirici sosyal donatı alanlarında olduğu ortak bir projenin hazırlanmasının ortaya çıkması Trabzon’da Sivil Toplum Kuruluşlarını da harekete geçirdi. İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı, Yavuz Selim Stadı’nın korunması ve kent parkının yapılmasına yönelik Trabzon Valiliği ile birlikte ortak çalışma yürüttüklerini kaydetti.

VALİLİK İLE ORTAK ÇALIŞMA

Avni Aker Stadı’nın yıkılmasının ardından orayı halkın 24 saat kullanabileceği bir projein geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Yaylalı, “Orayı halkın 24 saat olarak kullanabilmesini sağlayacak şekilde düzenlenmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Bizim ve Mimarlar Odasının ortak görüşü bu yönde. Hatta bu konuyla ilgili olarak İnşaat Mühendisleri Odası olarak valilik ile birlikte yürüttüğümüz bir çalışma vardı. Bu çalışma çerçevesinde Avni Aker Stadı’nın 1950’li yıllarda yapılan ilk kapalı tribünün ve yol tarafındaki kale arkası ile bir de futbolcu çıkış tünelinin korunması düşünülüyordu” dedi.

BAKAN SOYLU’YA İLETİLDİ

Yaylalı, “Yavuz Selim Sahası’nın korunması ve kalan alanın da halkın kullanımına açık bir şekilde kent parkı olarak düzenlenmesi yönünde bir ortak çalışmamız oldu.  Bu, Sayın Bakan Süleyman Soylu Beye de aktarıldı. Onunla da paylaşıldı. Ben şu anki çalışmaların bu yönde yürüdüğünü biliyorum. Biz oda olarak yürüttüğümüz çalışmayı destekliyoruz” diye konuştu.

ORTAK AKLIN PROJESİ…

Yaylalı, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çalışmanın Trabzon’a çok ciddi anlamda değer katacağını düşünüyoruz. Epeyce de bu konuda Trabzon’da kent dinamiklerinin önemli bir kısmıyla da istişare ederek bu kanaate vardık.  Burada Trabzon Valiliği’ne de Sayın Bakana da teşekkür etmek gerekir. Sonuçta kentin de ortak aklının yansıdığı bir çalışma olduğunu düşünüyorum”

BELEDİYE BİZE SORUMADI

Çevre Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Vildan Özmen ile kendilerine herhangi  

bir proje ulaşmadığını kaydetti. Özmen, “Bize bununla alakalı projeler gelmedi. Belediye tarafından bize projeler gönderilip de görüş sorulmadığı için herhangi bir çalışma yapmadık. Ama bize herhangi bir bilgi verildiğinde ve projeler önümüze konulduğunda biz de gereken çalışmaları elbette yaparız” dedi.

İNSANLAR NEFES ALSIN

Özmen, “Trabzon için yeşil alanı bol olan şehir diyorlar. Ancak son yıllarda kişi başına düşen yeşil alanda azalma var. Kesinlikle biz de oda olarak yeşil alanı olan kent parkının orada yapılmasını destekliyoruz. Orada insanların nefes alması gerekir.  AVM  şeklindeki projeleri desteklemiyoruz” ifadelerini kullandı.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.