Kesk,toplu görüşmelerdeki talepleri için Ankara'ya yürüyor

Kesk Trabzon şubeler Platform Sözcüsü Engin Nur ,1 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak olan Hükümet ile Kamu Emekçileri sendikalarının Toplu Sözleşme Görüşmelerinde taleplerimizi ortaya koyup savunmak için Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara'ya yürüyoruz dedi.

30 Temmuz 2019 Salı 14:17
Kesk,toplu görüşmelerdeki talepleri için Ankara'ya yürüyor

Kesk Trabzon şubeler Platform Sözcüsü Engin Nur ,Meydan Parkında yaptığı açıklamada  bugün burada 2020-2021 yılları toplu sözleşmeleri 1 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak olan Hükümet ile Kamu Emekçileri sendikalarının Toplu Sözleşme Görüşmelerinde taleplerimizi ortaya koyup savunmak için Türkiye’nin dört bir tarafından KESK olarak gerçekleştirmekte olduğumuz yürüyüşümüz ve bu yürüyüşün hedeflerini paylaşmak için toplandık .Hepinizin bildiği gibi biz kamu emekçileri ve emeklilerimiz olarak yıllardan beri süregelen ekonomik kriz, hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında maaşlarımız ve ekonomik gelirlerimiz azalmakta, yoksulluk sınırının altında türlü zorluklarla geçimimizi sağlamaya çalışmaktayız. Yine yıldan yıla çalışma koşullarımız zorlaşmakta iş güvencemiz ortadan kalkmaktadır.

Kamuya yönelik siyasal iktidarın 17 yıldan beri uyguladığı kadrolaşma politikası sonucu işyerlerimizde çalışma barışı bozulmuştur. Liyakat yerine mülakat esas alınarak  yandaşlar yönetici  seçilip atanmıştır. Yine kamuya personel alımında sözleşmeli personel istihdamıyla kamu emekçilerinin iş güvenceleri ortadan kaldırılmıştır. Kamuya siyasi yandaş olanlar mülakat yoluyla yerleştirildi. Bu durumdan yandaş olarak nemalananlar hariç tüm kamu emekçileri rahatsız ve şikayetcidirler.

Emeklilerimiz yıllık düşük maaş artışlarıyla enflasyon karşısında ekonomik olarak daralmış ve açlık sınırında yaşamaktadırlar. Yine 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında siyasal iktidar  bu darbe girişimini  Allahın bir lütfu  olarak görüp  20 Temmuzda ilan edilen OHAL ve çıkarılan KHK larla kamudan haksız ve hukuksuz olarak çıkarılan binlerce kamu emekçisinin ağır mağduriyetleri ortadadır. KHK lı ihraçlar mahkemelerde beraat etmelerine rağmen işlerine dönememektedir.

İşte tüm bu sorunlarımızı ortaya koymak ve taleplerimizi yüksek sesle haykırmak için ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya yürüyoruz. Toplu sözleşeme masasında güçlü bir şekilde oturmak ve işveren hükümetten haklarımızı kazanmak için  tüm halkımızın desteğine ihtiyacımız vardır.

Her ne kadar konfederasyon olarak toplu sözleşme masasında imza yetkimiz olmasa bile yüksek sesle haklarımızı ve taleplerimizi ortaya koymak gücümüz ve karalılığımız vardır. Ayrıca kamu emekçileri adına toplu sözleşme masasına sadece imza yetkisi olan yandaş sendikanın kamu emekçilerini ne şekilde temsil edip etmediğini  teşhir etme olanağımız vardır .İşte bunun içinde  de yürüyoruz.

Yine ülkemizde demokrasinin yeniden kazanılması ve halkımızın eşitlik barış adalet özgürlük içinde yaşama taleplerini ortaya koymak için de yürüyoruz.

Sevgili basın emekçileri, sevgili dostlar….unutulmasın ki bütün karanlıkların sonu nihayetinde  aydınlığa çıkmıştır… bu gerçeklikten hareketle bizlerde birlik beraberlik ve dayanışma içinde  ülkemizi aydınlık geleceğe  taşımaya kararlıyız…

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.