Kitap ve kültür şöleni başladı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin hazırladığı ve Ömer Güner’e ithaf edilen 6. Kitap ve Kültür Şöleni Trabzon halkıyla buluştu.

28 Kasım 2018 Çarşamba 16:08
Kitap ve kültür şöleni başladı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından düzenlenen 6. Kitap Ve Kültür Şöleni açıldı. Katılımın fazla olduğu etkinlikte açılış konuşmasını ÇYDD Trabzon Şube Başkanı Nilgün Osmanağaoğlu yaptı. Trabzon da 25 yıldır pek çok eğitim ve kültür faaliyeti gerçekleştirdiklerini söyleyen Osmanağaoğlu amaçlarını “ tarih, kültür ve sanat kenti olan Trabzon halkını ve burada okuyan öğrencilerimizi, ülkemize mal olmuş şair, yazar ve gazeteci dostlarımızla bir araya getirmektir. Özellikle gençlerimizi onlarla kaynaşmasını sağlayıp, önlerinde yeni ufuklar açmak isteğindeyiz” sözleriyle belirtti. Bu tarz etkinlileri gerçekleştirmek hiç kolay olmuyor diyerek sanat kültür ve eğitim adına ÇYDD olarak elimizi her zaman taşın altına koymaya hazır olduklarını belirtti.

Nilgün Osmanağaoğlu’ndan sonra kürsüye gelen Ömer Güner’in çocuklarından Hayri Güner “hepinize geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de ÇYDD başkanına, yönetim kurulu üyelerine ediyorum. Ergun Atay’dı sanıyorum, bir cenaze de konuşması yapmıştı. Mezar taşlarının da bir doğum bir de ölüm tarihi vardır ya arasında da kısa bir çizgi vardır yaşam işte budur. Bu gün görüyoruz ki Ömer Güner hala yaşıyor” diyerek duygularını belirtti.

Açılış konuşmasının ardından gerçekleşen kurdele kesimin de eski Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu Hayri gülerin söylediklerine değinerek “önemli olan o kısa çizgideki hayatın dolu dolu olmasıdır. Ömer Abimiz de o çizgiyi dolu dolu yaşamış, yaşatmış hem değerli bir insan, bürokrat hem de iyi bir babadır. Onu bu güzel günde Allah’tan rahmet, şükran ve minnetle anıyorum” açılışı ÇYDD başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptı.

Açılış töreninin ardından ÇYDD Güzel Sanatlar Lisesi Kardelenleri klasik müzik ziyafeti gerçekleştirdi. Müzik şöleninin hemen ardından da KTÜ öğrencileri ve birçok yakının katılımı ve yardımlarıyla hazırlanan Ömer Güner belgeseli yayınlandı.

6. Kitap ve Kültür Şöleni 2 Aralık Pazar günü saat 21.00 a kadar 25 stand, 50 yayınevi ve 40 yazar, sanatçı ve gazeteci konuklarıyla beraber Trabzon halkıyla bir arada olacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.