Kızılay'da mobbing iddiası!

Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi eski çalışanları mevcut müdürün mobbing yaptığını öne sürerek başlıktaki cümleyle tepkilerini dile getirdi

15 Ocak 2020 Çarşamba 13:16
Kızılay'da mobbing iddiası!

SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi eski çalışanları kurumda mobbing yapıldığını öne sürdü. Müdür Dila Baran’ın yönetimini eleştiren eski çalışanlardan Zekeriya Durmuş şunları söyledi: “Kan dağıtımında görevliydim. Bazı araçlara koyulan kan taşıma colemanları için ‘Bu araçların trafiğe çıkması yasak.’ dedim. Firma elemanı olduğum için bunlara karışmamam gerektiği söylendi. Bir araçta tel attı bunu belirttim o da dikkate alınmadı.

ADALET BİR GÜN TECELLİ EDER “Fazla mesai yapmamıza rağmen karşılığını alamadık. Yapılan toplantılara izinli olmama rağmen çağrılıp katıldığım halde dahi izinli sayıldım, mesai alamadım. Bunları dillendirdiğim için önce İş Güvenliği Temsilciliği’nden alındım. Geçtiğimiz ayın 31’i itibarı ile de iş haddim fesh edildi. Bu uygulama mobbing değildir de nedir? Birçok isim aynı sıkıntıyı yaşıyor ama sesini çıkartamıyor. Kurumun hakkını savunduk işimizden olduk.”

Zekeriya Durmuş

TALEBİM YOKTU TAYİNİM ÇIKTI

Eski çalışanlardan Feyzullah Şentürk “Laboratuvarda çalıştım, sağlık personelliği yaptım. 25 yıl Kızılay’da çalıştım ama böyle bir şey yaşamadım, Dila Baran göreve geldikten sonra bu sıkıntılar başladı. Onlarca şirket elemanı işten atıldı. Müdür, kurum içerisinde birisi ile sıkıntısı varsa onunla kimsenin görüşmesini istemiyor. Odasına çağırıp iş ahdini fesih etmekle tehdit ediyor insanları. İtaat etmeyen de anında sürgün ediliyor. İki sene önce talebim olmadığı halde bir baktım ki Siirt’e tayinim çıkmış. Böyle bir şey olabilir mi, sırf mobbing için bunlar.” dedi.

Feyzullah Şentürk

HUKUKİ YOLLAR AÇIK

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Baran ise öne sürülenler üzerine “Kurumumuzda olması gereken işlemler uygulanmıştır. Sözleşmesi dolan bazı isimlerle yeniden sözleşme uzatılmamıştır. Herkes iddiada bulunabilir ve hukukî yolları kullanabilir.” dedi.

Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Bara




 

Son Güncelleme: 15.01.2020 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.