Kocaeli’nde Trabzon Tanıtım Günleri Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlendiği “Trabzon Tanıtım Etkinliği” başladı.

08 Şubat 2019 Cuma 09:03
Kocaeli’nde Trabzon Tanıtım Günleri Başladı

Kocaeli Belediyesi’nin öncülüğünde Trabzon Valiliği’nin desteğiyle bu yıl 2.si gerçekleştirilen “Trabzon Tanıtım Etkinliği” Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde yoğun bir katılımla başladı.

4  gün sürecek olan etkinliğe İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

İlçe belediyelerimizin stant açtığı ve ilimize özgü yöresel ürünler ve kültürel öğelerin tanıtımının 4 gün boyunca yapılacağı fuarın açılışında konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, “Binlerce yıllık köklü tarihi, sayısız kültürel zenginliği, tarifsiz tabiat güzellikleri, eşsiz lezzetleri; sporun, sanatın ve müziğin şehri; Karadeniz’in gözbebeği Trabzon’umuzun, maddi-manevi tüm kültürel değerlerini, Kocaeli gibi çok kıymetli bir kentimizde, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyoruz.

Bu organizasyonla; sıla hasretiyle yanıp tutuşan hemşehrilerimize ve kentimize ilgi duyan,  kentimizi merak eden misafirlerimize, güzel Trabzon’umuzu bir nebze olsun yaşatmak ve tanıtmak istedik. Bu oluşumun hayat bulmasında emek sarf eden, fedakârlık gösteren tüm paydaşlarımıza, gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon’un; birçok alanda, özellikle de yayla ve doğa turizminde son yıllarda yaptığı atılımlarla cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, “Tarihi ipek yolunun kadim şehirlerinden, ülkemizin ve Avrupa’nın, Doğu pazarına açılan kuzey kavşağı; ticaret, tarım, sanayi, spor ve eğitim gibi potansiyel değerleriyle birçok noktada markalaşmış olan şehrimiz,şüphesiz her bir bireyi, her bir noktası ayrı güzelliklerle dolu bir cennet köşesidir.

Trabzon’la ilgili aradığınız her şeyi bulabileceğinizi ümit ettiğimiz, birlik ve beraberlik duygularımızın daha da güçlenmesine vesile olacağını düşündüğümüz organizasyonumuza katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyor, daha fazlasını doya doya yaşamak ve yeni tecrübeler edinmek için sizleri güzel Trabzon’umuza bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ustaoğlu beraberindeki misafirlerle ilçe belediyelerimiz tarafından açılan stantları ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.