Köprübaşı'da şölen var

Atletizm Federasyonu tarafından Yıldızlar, Dünya Gençler, Büyükler Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmeleri Trabzon gerçekleştirilecek.

14 Haziran 2019 Cuma 16:09
Köprübaşı'da şölen var

LANSMAN TOPLANTISI YAPILDI

18 Haziran Salı günü Trabzon Köprübaşı İlçesi’nde koşulacak Atletizm Federasyonu Dağ Koşuları Milli Takım Seçmeleri öncesi Zağnos Aydın Kafe Retorant’ta basın açıklaması düzenlendi. İstanbul Trabzon Federasyonu, Köprübaşı Yardımlaşma Dayanışma Gebze Beşköy Derneği, Köprübaşı Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği, Köprübaşı Belediyesi ve Köprübaşı Kaymakamlığı tarafından desteklenen Trabzon ve Köprübaşı’nın tanıtımı için büyük önem arz edecek olan organizasyonun tanıtımına İstanbul Trabzon Federasyon Başkanı Dursun Çağlayan, İstanbul Trabzon Federasyon Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Ak Parti İl Başkan Vekili Uğur Aydın, Gençlik Spor Trabzon Şube Müdürü Yusuf Çebi ve TRT İl Müdürü Serdar Şişman katıldı.


 
2’İNCİ DÜZENLENECEK

Organizasyon hakkında bilgi veren İstanbul Trabzon Federasyon Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu, “Türkiye genelinde Dağ koşuları 3 kez yapılıyor. Trabzon Köprübaşı İlçemizde ise bu organizasyon 2.defa düzenlenecek. Atletizm Federasyonu Yıldızlar, Dünya Gençler, Büyükler Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmelerinin Trabzon’da olmasından dolayı gurur duyuyorum. İlkini 7 Nisan 2018’de gerçekleştirdiğimiz, bölgemizin tanıtım adına çok önemli olan bu organizasyona 382 sporcu iştirak etmiş olup katılım bazında Türkiye rekoru kırılmıştı. Koşuda dereceye giren birçok sporcumuz büyük başarılar elde etmiştir. Hatta bir sporcumuz İtalya’da düzenlenen organizasyonda Dünya ikincisi olmuş bizleri gururlandırmıştır” ifadelerini kullandı.
 
HER TÜRLÜ ÖNLEMLER ALINMIŞTIR

Purtuloğlu, “Organizasyondaki başarımız dikkate değer bulunup ikinci kez bu organizasyon bizlere teslim edilmiştir. Bu organizasyonlarda kastımız yöremizin eşsiz doğal güzelliklerini tarihi ve kültürel dokusunu geniş kitlelere tanıtabilmektir. Bu bağlamda etaplar özenle seçilmiş olup her türlü sporcu sağlığını koruma maksatlı önlemler gerek yerel idari makamlar gerek sağlık müdürlüğü tarafından bütün tedbirler alınmıştır. Koşu güzergahımız bir döneme şahitlik eden Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde bahsi geçen tarihi kervan yolu üzerindedir. Koşu etabını sarıp sarmalayan ladik kızılağaçları, orman gülü, çam ve kestane ağaçları altında yüzlerce yıllık mimari örnekleri çeşmeleri yıllara meydan okuyup dimdik ayakta günümüze miras kalan tarihi hanlar mevcuttur” dedi.


 
ÜST DÜZEY KATILIM BEKLENİYOR
Purtuloğlu, “9000 bin yıllık Ağaçbaşı Turbalığı 500 yıllık Osmanlı’dan kalma Arpalı Köyü Trabzon’un en büyük şehitliği bu güzergâh yolu üzerindedir. Koşu U18 Kadınlar-Erekler, U20 Kadınlar Erkekler, Büyükler Kadınlar-Erkekler olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilecektir. Koşu sonrası sporcularımıza çeşitli ödüllerimiz olacaktır. Gerçekleştireceğimiz etkinlik kapsamında yardımlarını esirgemeyen Yerel mülki amirlerimize, destek veren dernek ve STK’lara teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz yol gerçekleştirdiğimiz organizasyona 50 ilden sporcular gelmişti. Bu yıl da 70’in üzerinde illerin katılımlarını bekliyoruz ” ifadelerini kullandı.
 
KÖPRÜBAŞI VE TRABZON’A YARARLI BİR ETKİNLİK

Trabzon ve Trabzon ilçelerinin bu tür aktivitelerinin, spor ve sanat ile ilgili çalışmalar yapılmasının önemine değinen İstanbul Trabzon Federasyon Başkanı Dursun Çağlayan, “Gerçekleştirilen faaliyetlerin ardından Trabzonluların da spora verdiği desteğin kat be kat arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. İlerleyen zamanlarda da şehrin mülki amirlerin verdiği destekleri daha da arttırdıkları taktirde gelecek zamanlar için çok daha önemli ilkler yapabileceğimizin olumlu sinyallerini alıyorum. Bu tip organizasyonları Trabzon’a almak çok kolay değildir. Ama burada yetkililerimizin katkı sağlaması nedeniyle bu işi başardık. Onun için biz önümüzdeki sene bu ve bunun gibi aktivitelere İstanbul Trabzon Derneği olarak bu tip çalışmalarımıza daha zaman ayıracağız. Bu aktivitenin Köprübaşı’na, Trabzon’a çok önemli yararları olacaktır. Bu gibi etkinlerin sayısını arttırdığımız noktada turizm açısından elimiz daha da güçlenecektir. Bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
BU ORGANİZASYONLAR ÇOK YARARLIDIR

Trabzon’un spor ve kültür kenti olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ak Parti İl Başkan Vekili Uğur Aydın, “Dünyanın en eski şehirlerinden birinde yaşıyoruz. Bu anlamda Trabzon’un ilçelerinde böyle bir organizasyon olması özellikle de Köprübaşı’mızı Sürmene’mizi tanıtan, katkı sağlayan herkese teşekkür ederim. Bu organizasyonların Trabzon’un tanıtımlarında nasıl katkısı olduğunu gelecek dönemlerde mutlaka göreceğiz. Özellikle de yarışmaya katılanların söyledikleri ve edindikleri görüşleri bizimle paylaştıklarında gelecek yıllar açısından daha olumlu işler yapabileceğimizi anlıyoruz” dedi.


 
TRABZON BU TİP ORGANİZASYONLARI YAPABİLME KABİLİYETİNE SAHİPTİR

Organizasyon hakkında açıklamalara bulunan Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk Trabzon’un bir olimpiyat şehri olduğunu vurguladı. Öztürk, “Sporun ve sanatın her alanında kendini kanıtlamış bir şehirde yaşıyoruz. Spor yatırımlarımızla beraber zaten kendini kanıtlamış bir şehir. Köprübaşı hem şehrimizin hem de ülkemizin tabiatıyla, güzelliğiyle kendini gösteren ilçemiz. Yapılan organizasyon uluslararası anlamda güzergah olarak federasyon tarafından ev sahipliği yapacak bir ilçemiz. İlerleyen yıllarda bu organizasyonu daha da büyütüp bir Avrupa Şampiyonası bir Dünya Şampiyonası yapabilecek kabiliyete sahibiz. Şehrimiz bu tarz organizasyonları yapabilme kabiliyetine sahiptir. Organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
 
HEDEF DÜNYA ŞAMPİYOBNLUĞU

Gerçekleştirilen faaliyetlerin ardından önümüzdeki süreç içerisinde kulüpleşme ya da altyapı faaliyetleriyle beraber sporcu yetiştirmeye odaklı bir misyon üstlenmek için planlama yaptıklarını dile getiren Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Köprübaşı ilçelisinde yarışın yapılacak olduğu mevki zaten dağ koşuları için uluslararası standartları karşılayabilen doğal bir pist. Bu bize tabiatın sunmuş olduğu bir nimettir. Tabi ki bu nimetten en iyi şekilde yararlanacağız. Sonuçta bu pisti profesyonel anlamda kullanabilme şansımız var. Böylesine bir şansı kullanmamak olmaz. Köprübaşı başta olmak üzere tüm Trabzon’un dağ koşusu anlamında kulüpleşmeler ilerleyen zamanlarda planlamasını yapmaktayız. Böylesine bir doğal pistle birlikte neden Trabzon’dan sporcu, antrenör, hakem çıkmasın. O havza etrafında bulunan spor kulüpleri ya da mülki amirleri yeterli desteği verdiği zaman çok daha güzel başarılar elde edeceğimizden kuşkum yok. Keza ilerleyen dönemlerde de inşallah en büyük hedeflerimizden olan Dağ Koşusu Dünya Şampiyonası’nın Köprübaşı İlçesi’nde yapmayı arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.