Kore Gazileri Unutulmadı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından Kore Gazilerine yönelik düzenlenen etkinliğe katıldı.

27 Eylül 2018 Perşembe 10:48
Kore Gazileri Unutulmadı

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından Kore Gazilerine yönelik  bir etkinlik düzenlendi.Etkinliğe Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un yanı sıra Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong- Ghi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı M. Şükrü Tandoğan, Trabzon Muharip Gaziler Derneği Başkanı Seyyah Sağıroğlu, gaziler ile yakınları katıldı. 

Vali Yavuz burada yaptığı konuşmada “ Türk Milletinin gönlünde Kore denildiği zaman ayrı bir heyecan ayrı bir gurur canlanır. Bundan 68 yıl önce Türkiye’den Güney Kore’ye Birleşmiş Milletler gücüne katkı olsun diye askeri bir birliğin Seferberlik halinde gideceği talimatı yayınlanır. Bu ülkenin güzel evlatlarına talimat geldiği zaman, emir baş üstüne denir ve yola çıkılır. Burada en cefakar, en fedakar olan milletlerin başında Türk Milleti gelir. Orada  şehitlerimiz olmuştur. Orada kendisini hem Kore halkının kurtuluşu hem de dünya genelinde adaletin sağlanması için savaşan Türk evlatları kahramanlıklar ve destanlar yazmıştır. Oradaki vazife tamamlandıktan sonra ülkemize dönen askerlerimiz Kore Gazisi olarak bu şerefli unvan ile ödüllendirilmişlerdir. Trabzon’dan Kore’ye 300’ün üzerinde vatan evladımız gitmiştir. Orada 11 şehidimiz vardır. Dönen gazilerimizin hepsi bizim gönlümüzde taht kurmuşlardır. Halihazırda hayatta olan Kore Gazilerimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve bizim her zaman başımızın tacı olarak bize emanettirler. Biz her zaman onları saygı ve şükranla anıyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuz ifade ediyoruz. Hakkın rahmetine kavuşan gazilerimizin yakınları da devletimizin koruması altındadır.” dedi.

İki ülke arasındaki köklü tarihi geçmişin dostane ilişkileri her alanda artırdığını ifade eden Vali Yavuz “Kore Cumhuriyeti devleti de Kore’ye giden vatan evlatlarımızı, orada şehit olan Mehmetçiklerimizi ve yakınlarını hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Kore Cumhuriyeti devleti muhtelif etkinliklerde ülkemize olan saygısı ve hürmetini her platformda dile getiriyorlar. Bu da iki ülke arasındaki köklü bir tarihi geçmişiyle birlikte  her alanda ilişkilerini artırıyor. Bu dostane ilişkiler  iki toplum arasındaki kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının ortaya konduğu güzel  etkinlikler olarak öne çıkıyor. Trabzon’da bu tür etkinliklerin sıklıkla tekrarlanmasını diliyoruz. Gazilerimiz ve yakınları bunu memnuniyetle karşılıyorlar. Büyükelçiliğimizin ve Kore Cumhuriyetinin bu konudaki hassasiyetini biliyoruz Biz ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Kore’de ülkemiz, insanlık ve Kore Milleti için hayatlarını canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Böyle güzel bir etkinliğe teşrif ettikleri için Sayın Büyükelçimiz ve eşlerine teşekkür ediyorum. “şeklinde konuştu.

 Etkinlikte Vali Yücel Yavuz tarafından  temsili olarak Kore gazilerimize   Kore savaşındaki hatıraları yaşatmak için Mehmetçik heykeli tevdi edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.