Korsan İsyanı!

Gerek turizm firmaları gerekse de ilçelerde kayıtlı taksiciler son günlerde artan korsan taşımacılıktan şikâyetçi. Şoförlerin Başkanı Usta, “Şoförün hakkını kimseye yedirtmem” dedi

27 Temmuz 2018 Cuma 10:16
Korsan İsyanı!

Turizmciler, “Bizler araçlarımıza bir sürü para ödeyerek çok sayıda belge alıyoruz. Kentte misafir olarak bulunan ‘MA’ plakalı araçlar hiçbir şekilde ticaret yapamaz ve vekâlet sahibi dışında aracı kimse kullanamaz” diyerek isyan ettiler

Trabzon’da başta Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Servisçiler Odası’na kayıtlı, belgeli turizm işi yapanlar son günlerde artan korsan taşımacılar nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Başta, kente misafir araç olarak giriş yapan ‘MA’ plakalı araçlar ile Gürcistan Plakalı araçların kentte yabancı uyruklu vatandaşları fahiş fiyatla taşımasına, TÜRSAB ve D2 belgeli turizmciler sert tepki gösterdi. Turizmciler, “Bizler araçlarımıza bir sürü para ödeyerek çok sayıda belge alıyoruz. Kentte misafir olarak bulunan ‘MA’ plakalı araçlar hiçbir şekilde ticaret yapamaz ve vekâlet sahibi dışında aracı kimse kullanamaz. Bu araçlar neden denetlenmiyor? Araçlarla aleni turizm yapılıyor. Bizlere balta vuruyorlar. Yetkililerden bu konuda acil çözüm bekliyoruz” dediler.

ŞOFÖRÜN HAKKINI YEDİRMEM

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta ise korsana geçit vermeyeceklerini yineledi. Geçtiğimiz günlerde Sivil Toplum Kuruluşu başkanları ile bir araya gelerek korsan taşımacılığa geçit vermeyeceklerini dile getiren Usta, “Korsana kesinlikle geçit vermeyeceğiz. İlçelerde ticari taşıma yapma plakasına sahip olan araçların Ortahisar ilçesinde taşıma yapmalarına izin vermeyeceğiz” dedi. Şoför esnafının hakkını kimseye yedirmeyeceklerini belirten Usta ayrıca, “Korsan taşınmacılık yaparak şoför esnafımızın hakkını kimse yiyemez. Bu olaylar haklarını savunmakla mükellef olduğumuz esnafımız üzdüğü gibi bizi de üzüyor. Biz zaten bu sorunların önüne geçmek için bu görevdeyiz. Şoförlerimiz rahat olsunlar. Sivil toplum örgütleri ile istişare ederek bu sorunları da ivedilikle aşacağız” diye konuştu.

Sonnokta Gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.