Korsana müsaade etmeyin!

Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir,korsan konusunda velileri uyardı

19 Eylül 2018 Çarşamba 10:25
Korsana müsaade etmeyin!

Trabzon Servis Araçları Odası Başkanı Tayyar Demir, velileri ve aileleri okul servis araçları konusunda uyardı. Demir yaptığı açıklamada, “Velilerden istirhamımız lütfen S plakaları tercih etsinler. Velilerimiz servislerin Büyükşehir Belediyesi’nden kısa adı UKOME’den almış oldukları güzergah izin belgelerinin olup olmadığına baksınlar” dedi. Okul taşımacılığında çocukların güvenliğini tüm şartlarını yerine getirmiş ve kayıtlı şoför esnafının koruyacağına dikkat çeken Demir, “Çocuklarımızın güvenli şekilde okula gidip gelmelerinin sorumluluğu çok önemli. Vergisini veren, oda kaydı olan, servisçilik yapabilmenin tüm yasal şartlarını taşıyan, aracında rehberlik eden personel bulunduran ve son teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ve kurallara uyan, zorunluluklarını yerine getiren, velileri kandırmayan esnafımız tercih edilmelidir. İzmir’de korsan bir araçta hayatını kaybeden evladımız bizleri derinden üzmüştür. Savunmasız olan çocuklarımızın bu tarz araçlarda taşınmasını şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

MALİYETİ KARŞILIYOR

Servis ücretlerine yapılan zam konusunda da konuşan Demir, “Oda olarak yaptığımız araştırma ve çalışmalarımız sonucunda 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda servis ücretlerinin zamlanmasının kaçınılmaz olduğu anlaşılmıştır. Hazırlamış olduğumuz tarifeyi üst birliğimiz olan Esnaf Odaları Başkanlığı’na sunup UKOME toplantısında güdeme getirdik. Bunun sonucunda servis ücretlerine yüzde 15 zam getirdik. Bu zam son bir yıl içerisinde artan amortisman ve akaryakıt fiyatlarının çok altındadır. Buna örnek verirsek geçen yıldan bu yana akaryakıt fiyatları yüzde 35 artmış amortisman olarak belirlediğimiz araç lastikleri yüzde 40, bakım onarım yüzde 25, fren balatası yüzde 50, araç içi giderler yüzde 25 oranındadır. Görüldüğü gibi servis ücretlerine yapılan yüzde 15’lik zam bu artışların çok altında olup maliyetlerimizi karşılamaktadır” ifadelerini kullandı.

EKONOMİMİZ ZOR SÜREÇTE

Demir sözlerini şöyle tamamladı: “Ülkemizin üzerine oynana oyunların farkında olduğumuzu belirterek ekonomimizin zor bir süreçten geçtiğini vurgulamak isterim. Bu zammı düşük tutarak hem enflasyonun artmasını engellemek hem de saygıdeğer velilerimizin bu ekonomik şartlarda daha fazla ezilmemelerini, aynı zamanda ülkemizin birlik ve beraberliğinin korunmasını öngörmüş bulunmaktayız. Velilerimize korsan taşımacılığa asla müsaade etmemeleri, geleceğimiz olan çocuklarımızı odamıza ve geçerli odalara kayıtlı olan servis esnafına emanet etmelerini de istirham ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında önce çocuklarımıza sağlık ve başarı dileklerimi sunuyor, servis esnafıma da kazasız bol kazançlı bir yıl diliyorum.”

Sonnokta Gazetesi

Son Güncelleme: 19.09.2018 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.