Kötü Kokuya Kaynağında Çözüm

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kanalizasyon ile yağmursuyu hatlarını ayrıştırmaya devam ediyor. Daha önce 7 bölgede kanalizasyon akan dere ve menfezlerin denizle bağlantısını kesen TİSKİ ekipleri, bir hattı daha sonuçlandırdı.

08 Ağustos 2020 Cumartesi 12:00
Kötü Kokuya Kaynağında Çözüm

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, önemli altyapı projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Kent merkezi ve sahilinde özellikle yaz aylarında baş gösteren kötü koku problemine son vermekte kararlı olan Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, pek çok noktada derelere bağlı olan kanalizasyon hatlarını yağmursuyu hatlarından ayrıştırıyor. Öncelikle şehrin merkezinden denizle buluşan derelere bağlanan kanalizasyon hatlarını tespit eden TİSKİ, Ortahisar ilçesindeki derelerde başlattığı kanalizasyon ve yağmursuyu ayrıştırma çalışmalarında olumlu sonuçlar elde etti. 

ATIK SULAR AYRIŞTIRILIYOR 
Bu çalışmalar sonucunda kanalizasyon akan dere ve menfezlerin denizle buluştuğu noktalarda oluşan kötü koku ve çirkin görüntüler ortadan kalkmaya başladı. TİSKİ Genel Müdürlüğü, son olarak geçtiğimiz ay başlattığı Ortahisar İlçesi Aksu Sokak'taki (Merkez Bankası yanı) yağmursuyu menfezine bağlı atık suların ayrıştırma işlemini tamamladı. İş kapsamında yağmur suyu hatlarından kanalizasyon gelmesi sebebi ile menfezin altından geçecek şekilde yeni kanalizasyon şebekesi yapılarak, menfeze bağlı olan tüm atık sular denize değil de uygun alıcı ortamla buluşturuldu.  

CİDDİ SONUÇLAR ELDE ETTİK 
Derelerin temiz akması ve sahilde ortaya çıkan kötü kokuya son vermek adına yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, atık suların dere ve denizleri kirletmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Bugüne kadar kanalizasyonların doğrudan dereye bağlandığı 7 bölgede ciddi sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Başkan Murat Zorluoğlu, “Sahillerimizdeki kötü kokunun kaynağı kanalizasyonların derelere bırakılıp sahile kadar akmasıydı. Ortahisar ilçemiz sınırlarındaki 7 adet deremizde atık suların denize akmasını engelledik. Dolayısıyla da sahildeki kokuda bir hayli azalma meydana geldi.” dedi.

BUGÜN İTİBARİYLE BAĞLANTISI KESİLDİ
Her defasında kötü kokunun Trabzon’un kaderi olmadığını özellikle ifade ettiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Merkez Bankasının yanından geçip sahile ulaşan menfezin bugün itibariyle denizle bağlantısını kestik. Sahilimizde artık hem hoş olmayan görüntüler hem de kötü koku oluşmayacak. Yağmursuyu ve kanalizasyon ayrıştırma çalışmalarımız neticesinde aynı zamanda yağmur sularının yerleşim alanlarına ulaşmadan en yakın dereye veya kanallara iletimi sağlanarak su baskınlarının da önüne geçilecek.” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.