KTÜ Bünyesinde İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde kurulan İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.

14 Eylül 2018 Cuma 09:33
KTÜ Bünyesinde İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) bünyesinde kurulan İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin tanıtım toplantısı yapıldı.Toplantıya  Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un yanı sıra  KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, sektör ve firma temsilcileri katıldı.

İlaç üretimi konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmamız gerektiğini ifade eden Vali Yücel Yavuz, “Yerli ve milli olma adına elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Türk milleti olarak geçmişten aldığımız dersle geleceğimize bakıyoruz.  KTÜ’de böyle bir biriminin oluşması ülkemiz, milletimiz ve insanlık adına çok güzel bir başlangıçtır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ürettiğimiz her şey yerli ve milli olunca önümüzde hiçbir şekilde engel kalmaz. İlaç üretimi konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız. Bu tür merkezlerin kurulması ülkemizin kalkınmasına vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.