KTÜ Endemik Bitkilerin İlaç Olabilme Potansiyellerini Yetkililerle Paylaştı

13 Ekim 2021 Çarşamba 14:44
KTÜ Endemik Bitkilerin İlaç Olabilme Potansiyellerini  Yetkililerle Paylaştı

Bölgemizde yetişen iki endemik bitki türünün ilaç olma potansiyellerinin araştırıldığı projenin birinci aşaması tamamlandı.
KTÜ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü 12.Bölge Müdürlüğü’nün iş birliği ile başlatılan Ar-Ge projesi kapsamında, DKMP 12.Bölge tarafından koruma altına alınmış olan Trabzon Kanaryaotu ile Allıgelin endemik türlerinin ilaç olma potansiyelleri araştırıldı.

KTÜ-İLAFAR tarafından birinci aşaması tamamlanan projenin sonuçları ilgili Bakanlık yetkilileri ile paylaşıldı. DKMP Genel Müdür Yardımcısı Mustafa BULUT, DKMP 12. Bölge Müdürü Cüneyt ALOĞLU, DKMP Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M. Tuğrul ŞAHİN ve DKMP Trabzon Şube Müdürü Akif ÜMÜZER’in katıldığı toplantıda KTÜ-İLAFAR Müdürü Prof. Dr. F. Sena SEZEN araştırmanın sonuçlarını ve bir sonraki aşamada yapılabilecek çalışmaları içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Son Güncelleme: 13.10.2021 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.