Ktü Farabi Hastanesinde Bir Yenilik Daha!

Bölge El Cerrahi Merkezi olarak yetkilendirilmiş bulunan KTÜ Farabi Hastanesi kritik ameliyatlar gerçekleştirdi.

08 Mart 2021 Pazartesi 17:27
Ktü Farabi Hastanesinde Bir Yenilik Daha!

Geçtiğimiz Şubat ayında bir hafta arayla hastanemize Artvin Borçka ve Trabzon Of ilçelerinden acil olarak yönlendirilen parmak kopması vakaları başarıyla yerlerine dikildi. Of ilçemizden baş parmağını avuç içi hizasından koparan N.S isimli hasta, acilen hastanemize yönlendirildi. Bu tür vakalarda, kopan organın kanlanıp canlanması için uygun damar bulunarak dikilmesi, tedavi sürecinin en kritik safhalarından biridir. Çok parçalı yaralanma olması nedeniyle uzman ekibimiz onarım yapılacak damar bulmakta oldukça zorlandı. Prof. Dr. Murat LİVAOĞLU liderliğindeki plastik cerrahi ekibimiz yaklaşık 8 saat süren zorlu bir operasyon sonunda kopan parmağı yerine dikmeyi başardı. Hastamız 1 hafta süren servis takibinin ardından ayaktan takip edilmek üzere şifa ile taburcu edildi. Aynı hafta içerisinde bu kez 112 acil komuta tarafından hastanemize Borçka’dan danışılan M.S isimli bir hastanın da el baş parmağı tırnak seviyesinden kopmuştu. Acil olarak tarafımızca sevki kabul edilen hasta, ilk müdahalenin ardından hemen operasyona alındı. Oldukça uç seviyeden kopan parmağı yerine dikmek için beslenmeyi sağlayacak damar bulmak oldukça zordu. Prof. Dr. Muhammet URALOĞLU liderliğindeki plastik cerrahi ekibimiz kopan parçayı yaklaşık 4 saat süren bir operasyonun ardından yerine dikmeyi başardı. Hastamız servisimizde yaklaşık 1 hafta takip edildikten sonra şifa ile taburcu edildi.

Bölge El Cerrahi Merkezimizin yaptığı bu ameliyatlarda onarımları yapılan damarların çapları yaklaşık birkaç saç teli kalınlığında idi. Ameliyatlar sırasında hastanemize ait son teknoloji cihazlar yardımıyla “Süper Mikrocerrahi Tekniği” uygulandı. Süper Mikrocerrahi Tekniği, başta Uzak Doğu ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok yerinde yoğun biçimde uygulanmaktadır. Bu bölgenin insanlarının adet, gelenek ve inanç sistemlerinde organ kaybı büyük sorun teşkil ettiği için söz konusu uygulamada Uzak Doğu Ülkeleri hastaneleri ileri tecrübe sahibi olmuştur. Ülkemizde ise kısıtlı sayıdaki merkezde uygulanmakta olan Süper Mikrocerrahi Tekniği, hastanemiz Plastik Cerrahi Ekipleri tarafından başarıyla uygulanmaktadır. Hastanemiz pek çok alanda olduğu gibi Plastik Cerrahi alanında da ileri teknolojili teknik ekipman, deneyimli cerrahları ve uzman teknik ekibiyle ülkemizin lider merkezlerinin başında yer almaktadır.

Son Güncelleme: 08.03.2021 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.