KTÜ'lü öğrencinin geliştirdiği drone savunma sanayii için umut veriyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü Savunma Sistemleri ve Teknolojileri Kulübü üyesi ve KTÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mahmut Enes Özyurt, savunma sanayii alanında kullanılmak üzere askeri komutla çalışacak drone geliştirdi.

26 Şubat 2018 Pazartesi 12:49
KTÜ'lü öğrencinin geliştirdiği drone savunma sanayii için umut veriyor

Özyurt, bilgisayar ekranından gönderdiği komutlar sayesinde dronenin hizmet verdiğini belirtti. Dronenin bulunduğu yerden kendi kendine kalkarak hedefleri harita üzerinden işaretleyip gönderdiğini belirten Özyurt, “Şu an otonom uçuş üzerinde bir çalışma yaptık. Dronemiz tamamıyla stabilize edildikten sonra otonom uçuşa hazır konuma getirilmiştir. Bilgisayar ekranında kullandığımız bir çok programa görevi yükleyerek, dronenin kendi kendini yönetmesini sağlıyoruz. Biz buradan görevi yazıyoruz mesela 'şuradan kalk, şuraya git, oradaki hedefleri bul ve bize bildir" Bu komutları alan dronemiz kendi kendine bulunduğu konumundan kalkarak hedefleri işaretleyip bize harita üzerinden konum bilgisini ulaştırıyor. Amacımız, bunu yazılımsal olarak da sorunsuz gerçekleştirmek. Hedefleri yakalayabilme olsun, geri bildirim olsun hepsini yapabiliyor. Dronemizin üzerine tek bir kamere değil, kızıl ötesi, gece görüşü bir çok eklenti ekleyerek savunma sanayinde daha ekonomik kullanılabilmesini amaçlıyoruz. İlerleyen süreçte başka entegre sistemleri de ekleyebileceğiz. Bu yönde projelerimiz var” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.