Ktü'nün 63. kuruluş yıldönümü

Trabzon Valisi Yücel Yavuz,geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz üniversitelerde alacakları iyi eğitimler ile hem kendilerine, hem ailelerine hem milletlerine hem de dünya insanlığına katkı sağlayacaklardır

18 Haziran 2018 Pazartesi 17:08
Ktü'nün 63. kuruluş yıldönümü

Karadeniz Teknik Üniversitesinin 63. Kuruluş yıldönümü töreni KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.Programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Mayıs ayında Trabzon Üniversitesi ismiyle yeni bir devlet üniversitesinin daha kurulduğunu anımsatarak, “Böylece KTÜ bünyesinden 6'ncı üniversite doğmuştur. Bu ayrışmadan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde 12 fakülte, 6 enstitü, 1 yüksekokul ve 8 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bu birimlerde 2 bin 51 akademisyen, 3 bin 374 idari personel çalışmaktadır. Üniversitemiz, bin 182 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 42 bin 368 öğrenciye eğitim veren, 210 bin 322 mezunu olan köklü ve büyük bir kurumdur” dedi.

Ülkemizin, Cumhuriyet tarihimizin en köklü kuruluşlarından biri olan ve teknik eğitim konusunda hem ülkemizde hem de dünya genelinde söz sahibi olan Karadeniz Teknik Üniversitesinin 63. Kuruluş yıldönümü programında olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Yavuz, Türkiye’miz bulunduğu coğrafya ve stratejik konum itibari ile tarih boyunca hep hedefte olan bir ülke konumunda olmuştur. Bu ülkenin evlatları olarak bizler sürekli teyakkuz halinde olmak, belli şeylerle mücadele etmek zorunda olan bir memleketiz. Üniversitelerimiz, siz değerli öğretim üyelerimiz ve tüm çalışanları bu konuda eğitimdeki en önemli öncülerimizdensiniz. Bu noktada da Karadeniz Teknik Üniversitesi kurulduğu günden bugüne eğitimde öncülük vazifesini en iyi şekilde yerine getiren üniversitelerimizden bir tanesidir.  Bu yönüyle üniversite kurucularımıza ve tüm akademisyenlerimize ve geçenlere çok teşekkür ediyorum.

Trabzon’daki ikinci devlet üniversite ’sininde 18 Mayıs tarihinde çıkan kanun ile Trabzon Üniversitesi olarak kurulduğunu söyleyen Vali Yavuz,  Trabzon hem Karadeniz bölgesinde olması hem de ülkemiz adına çok büyük değerleri yetiştiren bir il olması hasebiyle bünyesinde ikisi devlet biri özel olmak üzere üç üniversiteyi bünyesinde barındıran bir nevi üniversite şehri haline geldi. Bu da bizleri son derece gururlandırmaktadır. Bu noktada gayretli olmamız daha çok çalışmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Çünkü Milletimizin refah düzeyini yükseltmek ve yaşam standardını artırmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermemiz gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle Karadeniz Teknik Üniversitesi geçmişten gelen haklı ününü gelecekte yine devam ettirecektir. Uluslararası standartlarda da başarımızın artacağına canı gönülden inanıyoruz. Bu konuda devletimiz, hükümetlerimiz herhangi bir ideolojik farklılık göstermeksizin eğitime öncelik vermektedirler. Geleceğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz üniversitelerde alacakları iyi eğitimler ile hem kendilerine, hem ailelerine hem Milletlerine hem de dünya insanlığına katkı sağlayacaklardır ”dedi.

Karadeniz Teknik Üniversite 2017 Yılı Akademik ve Doktora Ödülleri Vali Yücel Yavuz ve diğer yetkililer tarafından öğretim üyelerine verildi.

Son Güncelleme: 19.06.2018 08:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.