KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı: "Dünyanın en iyileri arasında olmak gurur verici"

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ’den 20 akademisyenin 2019 yılı ‘Dünyanın en başarılı bilim insanları’ listesine girmesinin üniversite adına gurur verici olduğunu söyleyerek başarı çıtasını yükseltmek için daha fazla çalışacaklarını söyledi

30 Kasım 2020 Pazartesi 10:20
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Çuvalcı: "Dünyanın en iyileri arasında olmak gurur verici"

SONNOKTA SELAY SAYKAL - Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, göreve başladığı 3 aylık süreçte yapılan çalışmaları değerlendirmek ve ‘2019 yılı dünyanın en başarılı bilim insanları’ listesine giren 20 KTÜ’lü akademisyenin çalışmalarını paylaşmak üzere basın toplantısı düzenledi.

KTÜ’de rektörlük görevine 3 ay önce başlayan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, görev süresi boyunca üniversitenin geçmişte yaşadığı sorunların çözümü için yapılan çalışmalarla, üniversitede gelecekte yapılacak yenilikleri ne üniversitenin hedeflerini kamuoyuyla paylaştı.

BORCUMUZ KALMAYACAK
Koronavirüs tedbirleri nedeniyle yapılan uzaktan eğitimin sorunsuz şekilde sürdüğünü belirten Prof. Dr. Çuvalcı, salgının durumuna göre ikinci dönem de eğitimlerin online olarak yapılabileceğini, halihazırda Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi’nde uygulamalı olması nedeniyle yapılan eğitimlere 2 bölüm daha eklenebileceğini belirtti.

Üniversite hastanesinin mali durumu hakkında bilgiler paylaşan Rektör Çuvalcı, “Tıp fakültemizde mali konuda problemlerimiz vardı. 220 milyon TL olan borcunu Maliye Bakanlığı’nın taksit desteğiyle ödüyoruz. İlk taksidi Ekim ayında ödedik, yüzde 60’ını da Ocak ayında ödeyeceğiz ve borcumuz kalmayacak. Maliye Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Şu an mali durumumuz fena değil. Hocalarımızın 4- 5 aylık geriye dönük bazı performans ödemeleri vardı onları da yaptık” dedi.

HASTANEDEKİ GÖRÜNTÜ YAKIŞMIYORDU
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi hastanesinde yaşanan çeşitli sorunlara değinen Çuvalcı, “Tıp Fakültesi’nde muayene için sabah erken saatlerde gidilip hiç yakışmayan görüntülerle karşılaşıyorduk. Bunu online randevu şekline dönüştürdük. Artık hastalarımız, hasta yakınlarımız, nezih bir şekilde bilgisayar başında randevularını alıp, muayene olabilecek. Bunun yanında refakatçılara yemek verilmiyordu. Yemek hizmeti başlattık. Gerçekten özverili çalışmalar yapıldı” sözleriyle başhekim Celal Tekinbaş ve ekibine teşekkür etti.

KTÜ’YE BAKAN SOYLU DESTEĞİ
Üniversite hastanesinin yıllardır yapımı süren otopark inşaatının Mayıs ayında tamamlanacağını açıklayan Prof. Dr. Çuvalcı, “Çocuk hastanemizin de inşaatı sürüyor. 2021 yılı için 7.5 milyon TL bütçe ayrılmıştı fakat düşük bir miktardı. Yaklaşık 20 milyon TL daha ek bütçe talebinde bulunduk. Bu konuda İçişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Maliye Bakanlığı’yla konuştuk. Gerçekten bu konuda duyarlı davrandılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Muhtemelen ek bütçeyi de alacağız. Üniversitemizin DENAR araştırma gemisinin bakım ve onarımı vardı. İçişleri bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla bu çalışma da yapılıyor” diye konuştu.

MEDiKAL CiHAZ TASARIM VE ÜRETiM MERKEZi KURULDU
Üniversite bünyesinde medikal cihaz üretiminin yapılabilmesi için uygulama merkezi kurulduğunu açıklayan Prof. Dr. Çuvalcı, “Merkezi Araştırma Laboratuvarımız bünyesinde ‘Medikal cihaz tasarım ve üretim uygulama merkezi’ kuruldu. Tıbbi araç ve gereçler yurtdışından çok pahalı maliyetlerle getirilip satılıyordu. Bizim yerli üretimimiz var ama yeterli değil. Çok fazla döviz ödediğimiz özellikle beyin cerrahi gibi diğer cihazların ARGE’sini yapıp prototip üretimini yapmayı planlıyoruz. Bunun için Merkezi araştırma laboratuvarında bir birim kurduk. Şu anda ders vermeyen 2 öğretim görevlimizin çalışmaları devam ediyor. Üçüncü hocamızı da alıyoruz. Bu ekip ilk çalışmalara başladı. Prototoip üretiminden sonra bunu yatırımcı sanayici iş adamlarıyla buluşturacağız. Muhtemelen Arsin’deki, yüksek teknolojik ürünlerin üretileceği yatırım adası endüstri bölgesinde büyük bir kısmı hayata geçirilecek ve sanayicilerle buluşacak.” şeklinde paylaştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.