KTÜ’de herkes temizlikçi

Yeni yılla birlikte kadroya geçmek için başvurmaya hazırlanan KTÜ’lü taşeron işçiler, iddiaya göre Rektör Baykal’ın “Herkes temizlik elemanı olarak başvuracak” talimatı ile şok oldu

04 Ocak 2018 Perşembe 08:56
KTÜ’de  herkes  temizlikçi

ŞOK EDEN TALİMAT

Kamu kuruluşlarında ‘taşeron’ sıfatıyla çalışan işçilerin sürekli kadroya geçiş için başvurusu önceki gün başlamıştı. 11 Ocak’a kadar devam edecek başvurularda erken sıkıntı baş gösterdi. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde kadroya geçmek için başvuru yapmak isteyen işçiler büyük bir şokla karşılaştı. İddiaya göre KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, “Kadro başvurusu yapacak herkes görev kısmına temizlik elemanı yazacak” şeklinde talimat verdi.

ONLARCA KİŞİ MAĞDUR

Başvuru sırasında büyük şok yaşayan taşeron işçi, “5 yıldır KTÜ’de büro elemanı olarak çalışıyorum. Üniversite mezunuyum. Taşeron işçi kadro başvurusu için gittiğimde bana büro elemanı olarak başvuru yapamayacağımı söylediler. Rektör Süleyman Baykal Bey’in, herkesin temizlik elemanı olarak başvurmasını istediğini söylediler. Biz dâhil onlarca teknik eleman bu konuda muzdarip. Bu mağduriyet bir an önce giderilmeli” dedi.

sonnokta gazetesi 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hamdi Babul 2018-12-03 19:14:16

Ünüvestedede çalışmak istiyorum park bahçe makine şu elektirik v.b gibi işleri yapabiliyorum