Kubilay Çiçek ''Ekonomimiz Büyük Zarar Gördü''

26 Ekim 2021 Salı 09:09
Kubilay Çiçek ''Ekonomimiz Büyük Zarar Gördü''

Deva Partisi Trabzon il başkanı Kubilay Çiçek geçtiğimiz günlerde merkez bankasının faiz indirim kararı ile piyasalardaki ani yükselişi eleştirdi.

Deva Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek yaptığı açıklamalada şunlara değindi;

''Merkez bankasının faiz düşürme kararı ilk bakışta olumlu bir adım olarak karşılanabilir. Nihayetinde düşük faiz iyidir denilebilir. Ancak zamanında yapılmayan bilinçsiz bir şekilde ve siyasi talimatlarla yapılan faiz artırım veya indirimleri ekonomimize büyük zarar verdi, veriyor.

Ayrıca politika faizinde indirim kararı gelmesine rağmen bugün Hazine borçlanma faizi 20.5’lerde. Bu faiz ülke bütçesinden ödenen bir faiz. Önceki yıllarda 50 milyar lira civarında seyreden faiz ödemesi bu yılın bütçesinde 180 milyar lira 2022 bütçesinde ise 240 milyar lira olması bekleniyor. Buna karşılık yine 2021 bütçesindeki tarımsal destek için ayrılan kaynak 22 milyar liradır. Değerlendirmeyi vatandaşımızın takdirine bırakıyor ve iktidara bir kaç soru sormak istiyoruz. '' dedi

VATANDAŞIN GEÇİM SIKINTISI ÖNEMSENMİYOR

Kubilay Çiçek açıklamasında hükümete şu soruları yönetti ''Sadece ve sadece giriş seviyesinde bir ekonomi bilgisi gerektiren, siyasi talimatlarla faiz indirim kararı verdirilmesinin dolar kurunu ve dolayısıyla enflasyonu yükselteceğini bilmiyor musunuz? Yoksa bilmenize rağmen zaten vatandaşımız dolarla maaş almıyor, dolar borçları da yoktur demekte ısrarcı mısınız ?

Yok eğer bu temel ekonomi bilgisine sahipseniz, merkez bankasına talimat vermenin ve faiz indiriminin getireceği sonuçları biliyor olmalısınız. Bilmenize rağmen bu yaptığınızda ısrarcı olmanız, hayat pahalılığını ve vatandaşın geçim sıkıntısını önemsemediğinizi gösterir.'' dedi

YA CEHALET YA KÖR İNAT

Kubilay Çiçek kararların sonucunun kötü etki vermesine rağmen, ısrarcı olunmasına dair ise şunları söyledi ''Verilen bu kararlar en hafif ihtimalle cehalet, eğer cehalet değil ise de kör inattır, vatandaşın geçim kaygısını umursamamaktır. Biz Deva Partisi olarak bunun bir kör inat olduğuna inanmak istemiyor, hüsnü zan ile bunu, iktidarı elinde bulunduranların liyakatsizliğine veriyoruz. Ve iktidara açık bir çağrıda bulunuyoruz, yönetemiyorsanız bırakın Deva Partisi kadroları olarak biz, ülke ekonomisine rahat bir nefes aldıralım. '' dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.