Kudüs, peygamberlerini öldüren İsrail’in eline bırakılamaz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatının dünyaya verilmiş en önemli mesaj olduğunu dile getirdi. Gümrükçüoğlu, “Kudüs, peygamberlerini öldüren İsrail’in eline bırakılamaz” dedi.

18 Aralık 2017 Pazartesi 14:57
Kudüs, peygamberlerini öldüren  İsrail’in eline bırakılamaz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜRGEV) Eğitim Toplantısına katılarak gençlerle sohbet etti. Gençlerin toplumların geleceği olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Sizler var olduğunuz için gelecekten çok ümitliyiz” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu milletin, bu maneviyatın temsilcisi olup bu ağır yükü taşıyacak olan sizler, zamanınızı boşa tüketmiyorsunuz. Allah-u Teâlâ sizi yetiştiren anne babalarınızdan, ahirete göçmüş olan ecdatlarınızdan razı olsun. Biz sizin geleceğimiz olduğunuzu; bu azizi milletin, maneviyatımızın, mukaddesiyatımızın sahibi olduğunuzu görüyoruz. Onun için gelecekten ümitleniyoruz. Her biriniz birer meşalesiniz” ifadeleri ile gençlere seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyadaki tüm mazlumların sesi olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatının dünyaya verilmiş en önemli mesaj olduğunu dile getirdi. Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “Filistin’in, Kudüs’ün, bütün mazlumların, zulüm görenlerin gür sesi olan bir Devlet Başkanımız var. İşte gördük ki Kudüs için, Mescid-i Aksa için İslam ülkelerini toplayacak olan başka kimse yoktu. 58 İslam ülkesinin devlet ve hükümet başkanları veya temsilcilerinden oluşan fotoğraf dünyaya verilmiş en güçlü mesajdır. Mübarek Kudüs’ün kendi peygamberlerini öldüren İsrail’in eline bırakılamayacağını en iyi dile getiren İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul toplantısı ve deklarasyonu olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız işi bu deklarasyonla da bırakmıyor. ‘Bunu Birleşmiş Milletler’e (BM) taşıyacağız’ diyor. Niyet hayır akıbet hayır… Bizim niyetimiz hayır yolunda olursa akıbetimiz hayır olur. Allah-u Teâlâ (c.c.) bunu vaat ediyor. Hud Suresinde ‘dininize yardım edin’ buyuruyor. Onun dininin sahibi biz olursak bize öyle bir kuvvetle yardım edeceğini vaat ediyor ki, onu bizim hafızalarımızın alması mümkün değil. İşte bu mücadelenin öderleri sizlersiniz. Sizler geleceğimizsiniz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.