Külliye'nin kendisiyiz!

Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, ‘Muhtarlar Külliye’nin arka bahçesidir’ eleştirilerine cevap vererek, “Külliye bu milletindir. Biz de milletin temsilcisi olarak Külliye’nin de milletin de muhtarıyız” dedi.

23 Ekim 2018 Salı 10:07
Külliye'nin kendisiyiz!

Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk , Yereldeki çalışma hassasiyetini konfederasyonda da sürdürdüğünü belirtirken, hizmet konusundan ilçe belediyeleri ile ortak çalışma yürütmelerine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nden aynı desteği göremediklerinin altını çizdi. Aktürk, ‘Külliye’nin muhtarları’ eleştirilerine de cevap vererek, “Külliye milletindir, biz de milletin temsilcisi olarak evet Külliye’nin muhtarıyız, bu devletin muhtarıyız, bu milletin muhtarıyız” dedi. İşte Aktürk’ün açıklamaları…


MAHALLELER BİZİM EVİMİZ
Gerek yerelde gerekse Konfederasyon’da çalışmalarınız nasıl gidiyor?


“Yereldeki çalışmalarımız sorumlusu olduğumuz mahallelerimizdeki hizmetleri takip ederek devam ediyor. Çünkü mahallelerimiz bizim evimiz ve olmazsa olmazlarımız. Öncelikle mahallelerimizde yakaladığımız başarıyı ilçelerimiz, illerimiz ve ülkemizde de aynı şekilde sürdürmek adına mücadele veriyoruz. Bu çizgide gidiyoruz ve yapmış olduğumuz faaliyetlerle de vatandaşımızdan olumlu görüşler alıyoruz. Bu bağlamda Trabzon’da muhtarlar arasında bir bütünlük sağladık. Her zaman dediğim gibi Trabzon, Türkiye’nin bir mozaiğidir ve bu anlayışla Ankara’da da aynı hassasiyetle çalışmalarımız sürüyor.”

BİRLİĞE VE HUZURA İHTİYAÇ VAR

“29 Eylül’de gerçekleştirilen genel kurulla Konfederasyon Başkanlığı’na seçildim. Bundan sonra 7 bölge ve 81 ile hizmet getirmek adına çalışacağız. Bunların zaten ön çalışmalarını yapmıştık, hızlı bir şekilde uygulamasını gerçekleştireceğiz. Muhtarın görevi mahalleye ve milletine hizmet etmektir. Bu çizgiden sapmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz her zaman olduğumuz gibi yine kucaklayıcı şekilde çalışmalarımız yürüteceğiz. Doğusu-batısı, kuzey-güneyi ile her yana aynı hizmet anlayışı ile görevimize devam edeceğiz. Bunu sadece söylemde bırakmıyoruz ve eyleme de dönüştürdük. Yaptığımız işler zaten bunları gösteriyor. Bu memlekette birliğe, dirliğe ve huzura ihtiyaç var. Devletine sahip çıkmak, bayrağı sahip çıkmak, vatanına sahip çıkmak milletin temsilcisi olarak yerelde mihenk taşı olarak muhtarların görevi. Biz de bu görevimizi yerine getirmek adına gece gündüz demeden çalışıyoruz.”

ADALETLİ HİZMET YOK
Hizmet noktasında belediyelerden yeterli desteği görebiliyor musunuz?


“Trabzon daha yeni büyükşehir olduğu için, hem sistemi kurup hem de hizmet etme noktasında tabi ki aksaklıklar oluyor. Ancak Trabzon’da adaletli bir hizmet yok. Hizmetler genelde orantısız bir şekilde yapılıyor. Hal böyle olunca acil ve günübirlik olması gereken hizmetler aksamaya uğruyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin hizmet alanlarının sürekli karıştırılmasından dolayı zaman kayıpları ve mağduriyetler oluyor ve hizmet de aksıyor.”

BÜYÜKŞEHİR DİYALOGSUZ

“İlçe belediyeleri muhtarlarla yakın diyalog içindeler ama aynı şeyi Büyükşehir Belediyesi’nde yok. Büyükşehir belediyelerinde muhtarlıklar için daire başkanlıkları kuruldu ama bunlar formaliteden öteye geçmedi. Şuana kadar Ortahisar Belediyesi muhtarlarla 18 tane istişare toplantısı yaptı ve ne yapılabilir, nasıl hizmet edebiliriz konusunda değerlendirmeler gerçekleştirildi. Muhtarsız bir çalışma bir ayağı olmayan bir masaya benzer, çünkü muhtar bir dengedir. Dengeli hizmet gelmesi için biz sadece rica ederiz ancak icra makamı devlet ve belediyelerdir. Millet ile devlet arasındaki iletişimi sağlarız biz.”   

SIRITMIZDAKİ SORUMLULUK ÇOK BÜYÜK!
Hizmet konusunda olası bir yetersizlikte vatandaş cezayı size mi yoksa belediyelere mi keser?

“Kendimizi anlatabildiğimiz vatandaş da oluyor anlatamadığımız vatandaş da oluyor. Ancak vatandaş hizmete bakar. Vatandaş anlattığı sıkıntıyı muhtar belediyeye anlatıyor, bundan sonra sıkıntıya ne kadar erken müdahale edilirse burada primi zaten belediye alıyor. Ancak sıkıntının aşılması konusunda bir eksiklik durumunda ise vatandaş cezayı önce belediyeye sonra da muhtara kesiyor. Sırtımızda büyük sorumluluk var yani.”

BU MİLLETİN HİZMETKARIYIZ

“Biz bu bayrağın altında bu millete hizmet etmek için göreve seçildik. Bundan başka bir görevimiz yok. Biz milletin hizmetkarıyız. Bazı arkadaşlarımız bu görevi başka alanlara çekebiliyor ama en son 259 muhtar görevden alındı. Bunlar bizim muhtarımız değil. Bizim muhtarımız bu millete hizmet edecek, bu devlete ve bu bayrağa sahip çıkacak olan muhtardır. Biz devlet hiyerarşisinin en uç noktası ve kılcal damarıyız. Muhtar söylem ve eylemini kontrol edemiyorsa, demokrasinin dışına çıkıyorsa kesinlikle de cezalandırılmalıdır.”

CUMHURBAŞKANI GÜVEN DUYUYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtarlara büyük önem veriyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

“Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız muhtarlara karşı müthiş derecede güven duyuyor ve değer veriyorlar. Ancak yerele geldiğimizde bu güven ve değerin tam tersi bir ilgisizlik ve karşı duruş görüyoruz. Tabi bunu derken muhtarlara ilgi gösteren yok mu yerelde tabi ki var. Mesela Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç hiçbir muhtarı ayırt etmeden kendi mesai arkadaşı gibi görüyor. Muhtarlarla iletişim halinde çalışması sonucunda da Ortahisar’da sorunlar minimuma doğru gidiyor. Biz, bizlere ilgi gösteren veya göstermeyene takılıp kalmadan hizmet üretmeye devam ediyoruz.”

SAYGI GÖSTERMEYEN SAYGI DA GÖREMEZ!

“Külliye’nin muhtarları diye bize isim takılıyor. Peki ben de soruyorum Külliye kimin? Külliye bu milletindir. Külliye’den bizi çağıran bu milletin Cumhurudur. Eğer demokrasiye ve devlet hiyerarşisine inanıyorsak davet edildiğinde o Külliye’ye davet edilen herkes gitmelidir. Çünkü bugün Külliye’de Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan vardır yarına bir başkası olacaktır. Bugün Külliye’yi hedef gösterenler yarın oraya gelirlerse kendilerine saygı gösterilmesini isteyecekler. O zaman, saygı göstermeyen saygı göremez. Külliye milletindir, biz de milletin temsilcisi olarak evet Külliye’nin muhtarıyız, bu devletin muhtarıyız, bu milletin muhtarıyız. Cumhur da bizim cumhurumuzdur, isimler değişir ama makamlar kalıcıdır. Dolayısı ile devlete saygılı olmak zorundayız. Mahallede bize oy verene de vermeyene de nasıl muhtarlık yapıyorsak, Cumhur da herkesin Cumhurudur ve herkes de saygı göstermek zorundadır.”

KARARI SEÇMEN VERİR
Büyükşehir Belediye’sinden yeteri kadar destek göremediğinizi belirttiniz. Yerel seçimde yine aynı isim aday gösterilirse nasıl tepki görür?

“Bunun kararını millet verecektir. 18 ilçemizin belediye başkanıdır ve biz makamlara saygı duyarız. Eksikleri vardır ve bunları da eleştiriyoruz ama geri kalanına seçmen karar verir.”

SİYASET DÜŞÜNCEM OLMADI
Siyaseti düşündünüz mü hiç?


“Asla siyaset gibi bir düşüncem olmadı şimdiye kadar. Trabzonluluğun her zaman verdiği liderlik vasfından dolayı Allah nasip etti ve böyle bir göreve soyunduk. Bu bayrağı Trabzonlu olarak dalgalandırmaktan guru duyuyorum . Teklif dahi gelse siyasete yokum. Trabzon’da istihdama katkı sunmaya devam edeceğim.”

BİZ DEĞİL DE BEN ANLAYIŞI SONU GETİRDİ
Son olarak, muhtarlar olarak Trabzonspor’un ekonomik sıkıntısı için bir proje düşünceniz var mı?

“Ben o yağmurda 2016 yılında ıslandım. Muharrem Usta zamanında 1461 Trabzon’da başkanlık yaptım ve gördüm ki Trabzonsporlu yok, menfaat sporlu var. Bana kimse başka bir şey anlatamaz. Gördüklerim ve yaşadıklarım bana bir ders oldu. Elli yıllık hayatımda orada gördüklerimi görmedim. Trabzonspor biz değil, ben anlayışı yüzünden bu son duruma düştü.”

SONNOKTA GAZETESİ 

Son Güncelleme: 23.10.2018 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.