Kültür sanat panelinde sorunlar masaya yatırıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenen ‘Kültür Sanat Çalıştayı’ Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panel ile sona erdi.

20 Kasım 2019 Çarşamba 10:12
Kültür sanat panelinde sorunlar masaya yatırıldı

Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde resmi kurumlar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen ‘Trabzon Değerleriyle Buluşuyor’ isimli çalıştay, kültür sanat alanında atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Trabzon’un kültür sanat alanındaki mevcut durumunun tespit edilmesi, ihtiyaç ve önceliklerinin belirlenmesini hedefleyen çalıştay ile şehirde eksikliği hissedilen kültür sanat faaliyetlerinin artırılması için de önemli bir adım atılmış oldu.
 
SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNİ KAZANDI
Çalıştayın ilk günü, Edebiyat, Fotoğraf, Halk Oyunları, Mizah, Müzik, Resim, Heykel ve Plastik Sanatlar, Sinema, Tiyatro dallarında oluşturulan çalışma gruplarının belirlediği grup temsilcilerinin konuşmacı olarak katıldığı panel, Trabzonlu sanatseverlerin beğenisini kazandı. Panelde, Edebiyat dalında Mehmet Kuvvet, Fotoğraf dalında Galip Genç, Halk Oyunları dalında Çağatay Tahmaz, Mizah dalında Adnan Taç, Müzik dalında Kenan Atalay, Resim, Heykel ve Plastik Sanatlar dalında Şükran Üst, Sinema dalında Serkan Türk ve Tiyatro dalında Adnan Akyüz, tecrübelerini ve tespitlerini paylaştı. Derneklerin kültür sanat faaliyetlerinde karşılaştıkları sorunlar, şehrin kültür sanat alanındaki eksiklikleri ve sorunların çözümüne yönelik önerilerin masaya yatırıldığı panel, tüm katılımcıların ortak mutabakata varması ile sona erdi. Çalıştayın sonuç raporunun önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.  
 
ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden çalıştayla ilgili yapılan açıklamada “Çeşitli sanat dallarından çalışma komisyonları oluşturmak suretiyle, önümüzdeki dönemde şehrimizde yapılması gerekenleri tartışmak amacıyla ilkini düzenlediğimiz ‘Kültür Sanat Çalıştayı’nı başarı ile sonuçlandırdık. Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’u yeniden sanatıyla, kültürel faaliyetleriyle öne çıkan bir şehir yapma gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda Trabzon’un kültür sanat alanındaki eksiklerini ortak akılla tespit etmek ve çözüme kavuşturmak üzere başlattığımız bu çalıştayları önünüzdeki dönemlerde de sürdüreceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.