Kurt, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

10 Ocak 2022 Pazartesi 17:29
Kurt, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek Başkan Ersen Küçük’ün şahsında Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Kurt, dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyanın demokrasilerde vazgeçilmez önemde olduğunu söyledi.

MEDYANIN GÖREVİNİ LAYIKIYLA YAPTIĞI ÜLKELER, GELİŞİRLER

Gelişmiş ülkelerde medyanın kamuoyu adına yaptığı bağımsız denetimin bu ülkelerin gelişmişliğinde doğrudan yeri olduğunun altını çizen Kurt, “Bir ülkede temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere, sosyal, ekonomik ve kültürel özgürlükler gelişmemişse orada ya medya görevini basın meslek ilkeleri doğrultusunda yapmıyordur ya da medya özgür ve bağımsız değildir. Medya özgür olmadan, hukuk devletinin yerleşmesi de mümkün değildir” dedi.

Medya kuruluşları ve gazeteciler üzerindeki siyasi baskıların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kurt, bilhassa muhalif olarak tanımlanan medya üzerindeki baskıların ve ayrımcılığın had safhada olduğunu söyledi.

MEDYA EKONOMİK OLARAK DESTEKLENMELİ

Medya sektörünün enflasyonla beraber artan maliyetler sebebiyle zor durumda olduğunu belirten Cevat Kurt, bu dönemde medyanın çeşitli sübvansiyonlar ve muafiyetlerle desteklenmesinin şart olduğunu ifade etti.

Kurt, “Bütün bu zor şartlar altında görevlerini büyük bir özveriyle, basın meslek ilkelerine ve basın ahlakına uyarak yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, özgür bir medya temennisiyle meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaret için Başkan Kurt’a teşekkür eden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Küçük, muhalefet partilerinin de tıpkı medya kuruluşları gibi ülkenin gelişip kalkınması adına yaptığı denetimin önemine işaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.