Kuru ,Fındık 15 lira olmalıdır

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Başkanı Kenan KURU ,Fındık coğrafyamızın petrolüdür ve fındık fiyatı 15 lira olmalıdır dedi.

02 Ağustos 2018 Perşembe 15:53
Kuru ,Fındık 15 lira  olmalıdır

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Başkanı Kenan KURU yaptığı açıklamada Dünya’da fındık üreten ülkelerden en büyük paya sahip olan Türkiye’dir. Bu büyük paydan insanımıza sunulan imkân ülkemizin en büyük payının karşılığı mıdır? 702 bin hektar alanı ile dünya fındık üretiminin %69’ una ülkemiz sahiptir. Ancak, diğer dünya ülkelerindeki fındık çiftçilerinin gelir seviyesine ulaşmakta mıdır?

TÜRKAV, fındık üretiminde çiftçilerin hak ettiği ücreti almalarının sosyal problemine de çözüm olacağını ifade etmektedir. Fındığın 12.ooTl+ % 25 refah payının verilerek 15.00 TL olmasını kamuoyu paylaşmaktadır. Fındık bahçelerinden insan hayatının vazgeçilmezi olan fındığın Trabzon’ unda üretime katkısı değerlendirildiğinde çiftçilerin bir yıllık uğraş ve buradan kazanılan gelir düzeyinin beklentisi ve kamu çalışanlarının izinlerinin de fındık bahçelerinde geçtiği görülmelidir.

Kemençe eşliğinde insanların horon oynayarak açtığı fındık sezonu gerçekten hak ettiği ücreti ve değeri vermenin görüntüsünü yansıtmış mıdır? Çiftçi üretici Birlikleriyle, Ziraat odasının yanında Ziraat Mühendisleri odası fındıkta olmalıdır.Kamu çalışanlarının temsili olan TÜRKAV, Kamu çalışanlarınca millete sunan kamu hizmetinde fındık çiftçisine de getirilen hizmetleri yeterli ve özverili çalışmalar olarak desteklemektedir.

FINDIK, 12.00TL+ %25 FEFAH PAYI İLAVE EDİLEREK EN AZ 15.00TL olarak değer bulmalıdır dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.