Liman yoksa hamsi taşırız

Trabzon’a uluslararası demir yoluyla bütünleşik bir liman yapılmazsa demir yolu hattıyla ancak Trabzon’dan hamsi taşırız.

25 Kasım 2019 Pazartesi 09:27
Liman yoksa hamsi taşırız

BEKLENTİ SOMUTLAŞMADI
Trabzon’a yapılması kararı alınan ve çalışmaları süren Erzincan-Trabzon demir yoluyla ilgili liman belirsizliği sürüyor. Demir yolunun kente ulaşmasıyla birlikte demir yoluna ilişik, uluslararası ticarete ve taşımacılığa cevap verebilecek limanın olması kentin ortak beklentisiyken bu beklentinin henüz somutlaşmaması merak uyandırıyor.

NE TAŞIYACAĞIZ?
Demir yoluna bağlı limanın olmaması durumunda başta İran olmak üzere Erzincan-Trabzon demir yolu hattının uluslararası ticarî güzergâha girmesi mümkün olmazken hattın yalnızca yolcu ve yurt içi nakliyata yarayacağı ifade ediliyor. Kamuoyu “Demir yoluyla ne taşıyacağız?” sorusunu merak ediyor.

AMAÇ YOLCU DEĞİL
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın “Bu yolun esas amacı yolcu taşımak değil. Biz yalnızca yolcu taşıyacak ya da yurt içi nakliyat yapacaksak çok mantıklı bir yatırım değil. Demir yoluyla beraber uluslararası yük taşımalıyız. Bunun için biz Trabzon’a mükemmel bir liman yapmalıyız.” dedi.

sonnokta gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.