Limanda korkunç ihmal! Türk denizci hayatını kaybetti

İstanbul’dan Fransa’ya tır taşıyan Danimarkalı DFDS şirketine ait Sümela Seaways yük gemisinde, 4 Nisan Pazar günü Fransa’nın Sete limanına yük indirdiği sırada yaşanan iş kazasında Türk denizci Halit Yılmaz hayatını kaybetti

07 Nisan 2021 Çarşamba 13:00
Limanda korkunç ihmal! Türk denizci hayatını kaybetti

SONNOKTA SELAY SAYKAL - Danimarkalı DFDS şirketine ait Sümela Seaways gemisinde güverte lostromosu olarak 10 yıldır görev yapan Türk denizci Halit Yılmaz, Fransa’nın Sete Limanı’nda tır yüklemesi sırasında ihmal nedeniyle yaşanan kazada hayatını kaybetti.

Halit Yılmaz’ın ölümüne neden olan makine operatörü kazadan sonra olay yerinden kaçtı. Güvenlik güçlerince yakalanan şahsın alkollü olduğu belirlenirken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Rize’nin İyidere ilçesinde yaşayan 3 çocuk babası Yılmaz’ın cenazesi, Fransa’da yapılacak otopsinin ardından defnedilmek üzere memleketine gönderilecek.

ARKADAŞI GÖRMEMİŞ
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Türkiye Denizciler Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Necdet Öksüz, yaşanan acı olayla ilgili şunları söyledi: “Arkadaşımızın cenazesi şu an savcılıkta. Fransa’da otopsi yapıldıktan sonra cenazesi gönderilecek. Yaşanan korkunç bir olay. Fransa’da tır yüklemesini liman görevlileri yapıyor. Tırları çeken ağır makine operatörü görevli arkadaşı görmemiş ve üzerinden geçmiş. Bu kişi olday sonra da alkollü olduğu için kaçmış ama yakalanmış. Sendika olarak sürecin takipçisi olacağız.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.