Macron'a, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA’dan sert tepki...

Kurtlar sofrasında ne mavi vatan Akdeniz'i ne ülkemizin liderini size yedirmeyiz.

11 Eylül 2020 Cuma 19:43
Macron'a, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA’dan sert tepki...

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ve Türkiye için "Türkiye, Yunanistan'ın meşru haklarını görmezden gelerek Libya hükümetiyle kabul edilemez bir anlaşma imzaladı. Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki faaliyetleri de kabul edilemez. Aynı zamanda büyük bir devlete yakışmayacak provokasyonlar söz konusu. Türk halkı büyük bir halk ve başka şeyler hak ediyor. Biz Avrupalılar, Türk halkına değil Erdoğan hükümetine karşı açık ve sert olmalıyız." şeklinde hadsiz açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki gösterdi. 

Türkiye’nin Akdeniz’deki haklı davasından rahatsız olan Fransız lideri sert bir şekilde eleştiren Milletvekili CORA, "Mavi Vatanı parçalamak için hazırlanan kurtlar sofrasında kimin kimle oturduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi hesap içerisinde olursanız olun, kimi kışkırtırsanız kışkırtın, ne mavi vatandan bir milim geri adım atarız ne de ülkemizin lideri Recep Tayyip ERDOĞAN'ı sizlere yediririz. ERDOĞAN demek Türkiye demektir." dedi.

CORA, bu süreçte birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'a her zamankinden daha çok destek çıkılması gerektiğini ifade etti. CORA, "Fransa Başbakanın haksız ve hadsiz bir açıklama yapmıştır. Sömürgeci ve emperyalist bir ağızla konuşmuştur. Sömürdükleri ülkelerin halklarına şirin gözüküp, liderlerini kötüleyerek halk ayaklanmaları ile hedeflerine ulaşmışlardır. Biz bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Bu söylemlerin ülkemizde karşılığı yoktur. Lakin muhalefetin de bu sözler karşısında sessiz kalması anlaşılır değil. Bu anlayışa ülke teslim edilemez. Dolayısı ile Recep Tayyip ERDOĞAN’ın mücadelesini çok iyi anlamalıyız. Onun mücadelesi Büyük Türkiye mücadelesidir. Şimdi Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ne kadar büyük bir lider olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bir bakıyorsun Joe Biden bir bakıyorsun Macron bir bakıyorsun Merkel... Hepsinin amacı aynı ülkemizi zayıflatmak diz çökertmektir. Bunu yapmak için ERDOĞAN’ı aradan çıkartmak istemektedirler. Onun için,  mesele Recep Tayyip ERDOĞAN meselesi değil, mesele Türkiye meselesidir. O halde daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bir olmalı, iri olmalı, diri olmalı, hep uyanık olmalı, hep birlikte Türkiye olmalıyız." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.