Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nde seçim heyecanı yaşanıyor.

12 Şubat 2022 Cumartesi 16:15
Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nde seçim heyecanı yaşanıyor.

Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nde seçim heyecanı yaşanıyor. Olağan Genel Kurul dün Makine Mühendisleri Odası binasında gerçekleştirildi. Toplantıya,  Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Durmuş, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, çok sayıda davetli ve delegeler katıldı. Divan Başkanlığını Şaban Bülbül yaptı. Toplantıda Mevcut Başkan Fulya Bankoğlu, açıklamalarda bulundu. Bankoğlu, yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi vererek pandemi sürecine değindi ve bu dönemin şube tarihine geçtiğini söyledi. Bankoğlu,  “Makine Mühendisleri Odası büyük bir aile olarak faaliyetlerine devam etmekte. Ofis faaliyetlerimizi uzaktan, saha çalışmalarımızı önlemlerle yürüttük. Haftalık, günlük ve saatlik interaktif toplantısı yaptığımız ve şubeyi ayakta tutan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“SİZLERLE BİRLİKTE  BAŞARDIK”
Ak Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, “Bir şehrin meslek odası ne kadar güçlüyse mühendisleri de o kadar güçlü olur ve şehre de katkıda bulunur. Odamızın faaliyetlerini yakından takip ettim, takdir ettim. Bir mühendis ne kadar üretken olursa şehrine ve ülkesine o kadar faydalı oluyor. Verimliliğin bir altyapısı gerekiyor ve bunu da devletin sağlaması gerekiyor. İvmemizi artırmaya devam ediyoruz biz de. Ülkemiz son 20 yıllık süreçte tarihsel ivme yakalayarak mühendislik alanlarında da büyük gelişmeler yaşadı. Devletimiz yaşam kalitesi ve refahı artırırken meslekleri ve mesleki örgütlenmeleri de gerçek manada uzlaşmacı, uyarıcı ve yol gösterme yolundada şans tanıdı. OSB, küçük sanayi siteleri, endüstri bölgeleri, teknokentler gibi yerlerin sayıları artırılarak mühensilere daha fazla ihtiyaç duyulabilecek ortamların oluşmasını kuşkusuz hep birlikte sağladık. Bugün ülkemizde büyük projeler yapıyorsak sizlerle birlikte başardık. Olağan Genel Kurul’umuzun odamıza, şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ASGARİ İLE ÇALIŞAN MÜHENDİSLER ORTAYA ÇIKIYOR
KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı, konuşmasında “Mesleğimle, makina mühendisliği ile gurur duyuyorum. Makina mühendisinin olmadığı hiçbir şey yok. Bunun yanında Trabzon şubesi olarak Uzunsokak’ta küçük bir yer vardı. Oraya gelip gidiyorduk. Geriye dönüp baktığımda nereden nereye gelmişiz. Bu salon bize yetmiyor. Büyük camia olduk. Kıt imkanlarla büyük işler başarıldı. Çok fazla mezun var. Bir şey fazla olduğunda değeri de düşüyor. Bu kadar mühendise ülkenin ihtiyacı var mı yok. Asgari ücret 4250 lira. Asgari ile çalışan mühendisler ortaya çıkıyor. Bu yıl biz kontenjanları yüzde 50 düşürdük. YÖK ile de konuşacağız. Daha az ve kaliteli mühendisler yetiştirmemiz lazım. Odanın da üniversite ile olan ilişkilerini artırmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi. 

ŞEHİR HASTANESİ VE TERMİNAL BİNASI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, toplantıda yaptığı konuşmada, ortak akla değindi. Kuvvetli,  “Yapılan projelerde ortak aklı hayata geçirmeden yapıldığını düşünüyorum. Örneğin Trabzon’da bir şehir hastanesi yapılıyor, yeri konusunda endişelerimiz vardı, gündeme getirdik. Terminal binası yapılıyor, bunun da orada yapılması noktasında ciddi sakıncaların ilerleyen dönemlerde olabileceğini düşündük. Bundan sonra şehrimizde ve ülkemizde yapılacak olan önemli projelerde istişare yapılarak hayata geçirilmesini özellikle siyasilerden istirham ediyorum. Bugün kadar bu oda da görev yapan şube başkanlarına ve yöneticilerine teşekkür ediyorum, genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”  diye konuştu. 

MEZUN OLANLARI ŞEHİRDE TUTAMIYORUZ
CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, toplantıda açıklamalarda bulundu. Oyman, mezun olanların şehirde kalmadığına vurgu yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ben bu şehirde 2010’de öğrenciydim. Üniversiteden mezun olduktan sonra mühendis oldum diyebileceğiniz bir şey değil. Kıymetli bir meslek icra ediyoruz. Şehrimizde önemli bir üniversitemiz var. Büyük sıkıntımız var ve mezun olanları şehirde tutamıyoruz. Bu arkadaşları şehirde tutabilecek adımları ve istihdamı yaratmak zorundayız. Bu sadece istihdam değil ve staj da var. Büyük sıkıntılar yaşanıyor. Stajer arkadaşlara yardımcı oluyoruz. Gerçekten staj yerini bulmak için sağa sola düşmüş ortalıklarda bulunan ve zorluklar çeken öğrencilerimiz mevcut. Üniversitemiz, odamız, sanayiciler, bir noktada birleşip staj yerleri konusunda güzel bir iletişim ağını oturtmak zorundayız.”

2 ADAYLI SEÇİM
Makine Mühendisleri Odası’nda mevcut başkan Fulya Bankoğlu ve Ufuk Bulut yarışacak.

Son Güncelleme: 12.02.2022 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.