“Meslek liseleri veli ve öğrenciler için cazip hale getirilmeli”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meslek liselerinin veli ve öğrenciler için cazip hale getirilmesi gerektiğini belirterek, “TOBB ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında yönetiminde yer aldığımız İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencileri piyasanın gereklerine göre donanımlı şekilde yetiştirecek bir eğitim sistemi kuruyoruz” dedi.

28 Haziran 2019 Cuma 10:11
“Meslek liseleri veli ve öğrenciler için cazip hale getirilmeli”

PYK TOPLANTISI YAPILDI

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan ve mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre edecek Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (TTSO) yönetiminde yer aldığı İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Protokol Yürütme Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya TTSO Başkanı ve Protokol Yürütme Kurulu (PYK) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, TTSO Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ve İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Lütfüye Kul katıldı.

Toplantıda meslek lisesinin bilinirliği, veli ve öğrenciler tarafından tercih cazibesinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, meslek liselerinin özellikle Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde istihdamın temel dayanağı olduğunu vurgulayarak, “İlk etapta mesleki eğitim veren okulların veliler ve öğrenciler için cazip hale getirilmesinin sağlanması gerekiyor. Amacımız öğrencilerin bu okullarda piyasanın gereklerine göre yetiştirilmesi, istihdama katılmaları veya girişimci olmalarıdır. Mesleki eğitim alırken öğrencileri aynı zamanda serbest piyasaya da hazırlayacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.