Mesleki eğitimde reel sektör – üniversite işbirliği için adım atıldı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Üniversitesi ve İŞKUR arasında Mesleki Eğitim Kursları Düzenleme ve Kurs İçerikleri Geliştirme İşbirliği Protokolü imzalandı.

17 Mayıs 2019 Cuma 13:29
Mesleki eğitimde reel sektör – üniversite işbirliği için adım atıldı

Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü’nde düzenlenen törende protokole Trabzon Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, TTSO adına Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve İŞKUR adına da İl Müdür Yardımcısı Servet Kaba imza attı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının nitelikli işgücünü artırmak olduğunu belirterek, “Bu doğrultuda nitelikli eleman istihdamı için eğitici kurum, destek ve teşvik edici kurum ve işveren kesimi bir araya geldi. Nitelikli işgücünü artırmanın yolu eğitimden geçiyor. Eğitimli, nitelikli işgücü sayısını artırmak için bu protokolü imzaladık. Protokol, mesleki eğitim alanında Trabzon Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu modüllerin kullanılması esasına dayanıyor. Ayrıca yeni açılacak bölümlerin iş dünyasının ihtiyaçlarına dönük olarak yapılandırılması konusunda da üniversite ile işbirliği yapılacak. Dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak her gün yeni meslek alanları açılmaktadır. Bu doğrultuda biz ve paydaşlarımızın kendimizi sürekli güncel tutmamız ve gelişmelere ayak uydurmamız gerekiyor. Bunun da için de işbirliği şart” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.