Metroyu Çinlileri Yaptıralım

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, “Ruhsatları izinleri versinler, gerisini ben hallederim. Kredisini de yatırımcısını da getirttireceğim. 22 ayda hafif raylı sistem sorununu çözeceğim, bırakın raylı sistemi metroyu çözeceğim” dedi

15 Mayıs 2018 Salı 09:44
Metroyu Çinlileri Yaptıralım

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin hafif raylı sistem projesi ile ilgili çalışmaları devam ederken CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’den flaş bir öneri geldi. Pekşen, hafif raylı sistem projesi Çinlilerin yapmak istediğini dile getirdi. Pekşen, Benim dünya gündemine taşıdığım çok önemli bir projem var. 1996’da İhracatçılar Meclisi’nde görev yaptığım zaman İpekyolu Projesi diye bir projem vardı. Bu proje şuanda dünyadaki en önemli proje. Bu proje için beni Çin’e davet ettiler. Gittim. Çin Dış İşleri Bakan Yardımcıları, Çin Büyükelçisi, devlet yetkilileri ile görüştüm. Çinliler, özellikle gözlerini Trabzon’a dikmişler. Diyorlar ki ‘Bizim çıkış limanımız Trabzon. Bizden Çin’den trene yükü koyacağız. Trabzon Limanı’na indireceğiz’ diyorlar. Oradan da bu yükleri Avrupa’nın en ücra köşesine de bu yükleri göndermek istiyorlar” dedi.

TRABZON İÇİN TAMAM

Pekşen, “Bu Trabzon için müthiş bir nimet demektir. O zaman Çin’de bizde şunu gündeme getirdik. Dedik ki Bizim Trabzon’umuzda yapılması gereken iyileştirmeler var. Metro ihtiyacı var. Arsin’den Akçaabat’a muhakkak bir metro yapılmalı. Hafif raylı sistem yapılabilir. Çin yetkilileri de  benim bu sözler üzerine haritadan Trabzon’a baktılar ve bana dediler ki ‘Haluk Bey, biz hiçbir şey istemiyoruz. Para da istemiyoruz. Bize yeter ki bu olanağı sağlayın; 22 ayda gelelim Trabzon’a metroyu yapalım. Bize bedelini 22 yılda ödeyin’ dediler. Ben bu öneriyi İçişleri Bakanına, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanına anlattım. Çinli yetkililerin tüm bilgilerini de verdim” diye konuştu.

22 AYDA PROJE TAMAM

Trabzon’un Çinliler için önemine değinen Pekşen sözlerine şöyle devam etti: “Çinliler Trabzon’a İpekyolunun limanı gözüyle bakıyorlar. Yani Avrup’dan Çin’e ürün götürmek istiyorlarsa Trabzon’dan Çin’e indirecek. 24 Haziran günü bu ülkeyi Cumhuriyet Halk Partisi’ne teslim etsinler; en kısa süre içerisinde 22 ay süre içerisinde  bırakın raylı sistemi Arsin’den Akçaabat’ın çıkışına raylı sistemi kurdurtacağım.  Ruhsatları izinleri versinler, gerisini ben hallederim. Kredisini de yatırımcısını da getirttireceğim. 22 ayda hafif raylı sistem sorununu çözeceğim, bırakın raylı sistemi metroyu çözeceğim. CHP’nin iktidar olmasına da gerek yok. Bu şehir bizim şehrimiz”

sonnokta gazetesi 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.