Mezbahadan haber yok!

Milletvekili Salih Cora’nın “4 ayda açılacak” sözünün üzerinden 16 ay geçmesine rağmen Akçaabat’ın mezbaha sorunu çözüm bulamadı. Ruhsatı iptal edilmiş olan mevcut mezbaha ise kaderine terk edilmiş durumda

17 Temmuz 2019 Çarşamba 10:49
Mezbahadan haber yok!

 ADIM BEKLENİYOR

Türkiye çapında köftesiyle tanınan Akçaabat ilçesinin mezbaha sorununa bir türlü çözüm getirilmiyor. İlçedeki sivil toplum kuruluşları her ne kadar konuyu gündemde tutmaya çalışsa da hâlen daha somut bir adım atılmış durumda değil. Akçaabat, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde yer alan mezbahalarla ilgili adım atılmasını bekliyor. 2018 yılının mart ayında Milletvekili Salih Cora, “Akçaabat'taki mezbaha bizim ayıbımızdır, bizim eksiğimizdir. 4 ay içerisinde tüm eksiklikleri giderilecek” açıklamasında bulunmuştu.

KONSEY TALEBİNİ İLETTİ

Akçaabat Kent Konseyi geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu ziyaretinde konuyu dile getirdi. 30 maddelik taleplerini liste hâlinde Zorluoğlu’na ileten Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse ve Konsey üyeleri, listenin en başına mezbahayı koyarak, “Akçaabat’ın mezbahası ve hayvan satış pazarı bir an önce yapılmalıdır” denildi.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının standartlara uymadığını ifade ederek ruhsatını iptal ettiği Akçaabat mezbahası kaderine terk edilmiş durumda.

BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu da mezbahayla ilgili adım atılmadığına dikkat çekerek, “Ruhsatlı mezbaha inşaatı bir an önce başlaması gerekmektedir. Trabzon'un en büyük ilçelerinden olan Akçaabat’ta arazisi kamulaştırılmış ve yapım projeleri hazırlandığı söylenilen mezbaha ile ilgili henüz bir kazmanın vurulmaması Akçaabat çiftçisini besilik hayvanlarda Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği 200 kg ve üzeri etlik erkek hayvanlara verdiği 250 lira desteklemeden ruhsatlı mezbaha olmadığı için yararlanamamaktadır” açıklamasında bulundu.

sonnokta gazetesi

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.