Milletveki Cora'dan Trabzon Üniversitesi açıklaması

AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora uzun bir süredir beklenen Trabzon Üniversitesi’nin müjdesini verdi.

20 Nisan 2018 Cuma 15:45
Milletveki Cora'dan Trabzon Üniversitesi açıklaması

AK Parti’nin Trabzon’a sözlerinden birisi olan Trabzon Üniversitesi hakkında müjdeyi Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora verdi. Başbakan Binali Yıldırım’ın be bakanlarımızın imzası ile TBMM’ye gelen Yüksek Öğretim Kurulu Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM’ye sunuldu. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler öncesinde TBMM tatile girmeden ilgili kanunun görüşülmesi gelecek hafta Genel Kurul’da gerçekleşecek ve bunun sonucunda aralarında Trabzon Üniversitesi’nin de bulunduğu 15 yeni devlet üniversitesi resmen kurulacak.

Konu hakkında açıklama yapan Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Trabzon’a hangi sözü vermişsek bugüne kadar büyük bir çoğunluğunu da yerine getirdik. Bunlardan başka söz vermediğimiz halde yaptığımız yatırımlar var. Bugün de Trabzon Üniversitesi’nin kurulacağına dair müjdesini İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’dan öğrendik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Doğu Karadeniz’in bilim yuvası olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin yanında şimdi de Trabzon Üniversitesi şehrimize hizmet edecek.” dedi.

Trabzon’un bir üniversite şehri olduğunu vurgulayan Salih Cora, “Trabzon’umuz 1955 yılında kurulan KTÜ ile zaten bir üniversite şehriydi. Ülkemizin bir çok önemli ismi Trabzon’da eğitim almış ve yetişmişti. Bundan elbette gurur duyuyoruz ancak bunu bir ileri evreye taşımak bizim için çok önemliydi. Trabzon Üniversitesi ile bunu bir adım öteye taşıyoruz. KTÜ bünyesinde yer alan Fatih Eğitim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, yeni kurulan İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Devlet Konservatuarı, Araklı Meslek Yüksekokulu, Maçka Meslek Yüksekokulu, Tonya Meslek Yüksekokulu, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün ismi değiştirilerek Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Trabzon Üniversitesi’ni oluşturacak. İlerleyen dönemlerde kurulacak yeni fakülteler ile de şehrimizde öğrenci sayısı artacak ve bunun ekonomik faydasını Trabzon’umuz oldukça yüksek boyutta görecek, kentimiz kalkınacak.” şeklinde konuştu.

Trabzon Üniversitesi için ‘Hayalimiz gerçek oluyor” diyen Salih Cora, “Yeni devlet üniversitemiz şehrimize hayırlı olsun. Bu konuda en büyük teşekkürü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunuyoruz. Kendisi bu konuyla bizzat ilgilenmiş verdiği talimatlar ile Trabzon’umuza bunun kazandırılmasını sağlamıştır. Ayrıca Kıymetli Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve şehrimizdeki tüm hizmetlerin mimarı ,gururumuz İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya da hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Trabzon Üniversitesi şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.