Milletvekili Ayvazoğlu; Siz bir iddiada bulundunuz, belgeniz montaj çıktı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, CHP Milletvekili Ahmet Kaya’nın iddialarının montaj çıktığını söyledi.

29 Kasım 2021 Pazartesi 16:53
Milletvekili Ayvazoğlu; Siz bir iddiada bulundunuz, belgeniz montaj çıktı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, CHP Milletvekili Ahmet Kaya’nın iddialarının iftira, belgelerinin de montaj çıkması üzerine adabınca özür dilemek, "kul hakkına girdim" deyip helallik istemek yerine konuyu değiştirmeye çalıştığını belirterek “ Helallik istemek yerine konuyu değiştirme çabaları hoş olmamış. Siz bir iddiada bulundunuz, belgeniz montaj çıktı. Önce buraya hep birlikte bir nokta koyalım değil mi Sn. Kaya?” dedi. 

Ortahisar Tevfik Serdar Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Osman Bayrak'a atılan iftirayı ortaya çıkardığını ifade eden Ayvazoğlu “Çok basit, küçük bir araştırmayla gerçekliğine ulaşabileceğiniz bir iddia üzerinden insanları haksız yere itham etmek, soruşturma önergesi vermek filan bunlar bilinçli, art niyetli yapılan işler değilse akıllıca da değil haberiniz olsun. Sonra bana "Siz ne yaptınız Bahar hanım ?" diye soruyor sayın vekil, "iftira atıyorsunuz öğretmene" dedim, haklı çıktım mı Ahmet bey? Evet. Ayrıca konuyu değiştirerek, _efendim adı geçen öğretmen fi tarihinde sosyal medyada siyaseten görüş belirtmişlere - filan girersek oradan çıkamayız, devletin memurlarını siyasi görüşlerine uygun paylaşımları sebebiyle tokuşturamayız, fişleyemeyiz. Maziniz bu tür hafiyeliklerle örtüşüyor olabilir ama ben bir devlet memurunu sırf benim gibi düşünmüyor diye yaftalamayı vekil kimliğime yakıştıramam. Sonra kim düşüncesini ifade etmiyor ki?” diye söyledi.  
İfade özgürlüğünün demokrasinin sigortası olduğunu vurgulayan Ayvazoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:  “Korkmayın, ifade özgürlüğü demokrasinin sigortasıdır. İnsanların sosyal medyadaki paylaşım ve yorumları bireysel ve kitlesel ifade özgürlüğünü geliştirmekte ve güçlendirmektedir. Yeter ki şiddeti, terörü kutsamaya, hakarete, tehdite, suçu ve suçluyu övmeye varmasın. 

Soyut nitelikte eleştirel ifade içeren, ifade ve düşünce özgürlüğünün sınırları dışına çıkılmayan, paylaşım ve yorumlar hukuk düzeni içinde meşru kabul edilmeli, özgürlük ve demokrasi sizin de önceliğiniz olmalıdır. Belki bir gün. Kim bilir?”
“Yalan, iftira, algı ve manipülasyonun siyasette bir yöntem olarak kullanılmadığı günler... Evet, bugün muhalefet siyasette her yolu mübah sayıyor, yalan, iftira, algı ve manipülasyon bir yöntem olarak devrede ve sözcüleri adeta bir yalan makinesine dönüşmüş fakat biz yinede ısrarla temiz siyaset umuduyla, yalan iftiraları deşifre edip, cevap yetiştirme derdindeyiz. Farklı düşünsek de sizin de bu dertle dertlenebilmeniz temennisiyle. “

Son Güncelleme: 29.11.2021 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.