Milletvekili CORA, bütçe görüşmelerinde İstanbul Sözleşmesi üzerinden şov yapan CHP ve HDP’lilere sert cevap

10 Kasım 2021 Çarşamba 17:13
Milletvekili CORA, bütçe görüşmelerinde İstanbul Sözleşmesi üzerinden şov yapan CHP ve HDP’lilere sert cevap

İÇİNİZDEKİ TECAVÜZCÜLERİN HESABINI VERİN!

TBMM'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçe görüşmesinde, İstanbul Sözleşmesi gerginliği yaşandı. TBMM Plan ve Bütçe görüşmeleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri ile devam etti. Görüşmede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK çalışmalarla ilgili bir sunum yaptı.

Bakan YANIK, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 'sıfır tolerans' ilkesi ile çalışmalarını yürüttüklerini söyleyerek bu konuda attıkları adımlar hakkında bilgi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya YANIK’ın sunumunun ardından CHP’li ve HDP'li kadın milletvekilleri, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki göstererek 'İstanbul Sözleşmesini geri getireceğiz ve uygulatacağız' yazılı pankartlar açtı.

Bunun üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, CHP ve HDP’lilere sert bir şekilde cevap verdi.

CORA, "Önce siz kendi partinizdeki tecavüzcülerin hesabını verin, hesap sorun. Tecavüzcü Vekilleriniz var sizin. Aynaya bakın utanın" diye seslendi. CORA’nın bu sözlerinin ardından ortam gerilirken, komisyona bir süre ara verildi.

Son Güncelleme: 10.11.2021 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.