Milletvekili Cora, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü için mesaj yayınladı

25 Ağustos 2020 Salı 10:59
Milletvekili Cora, Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü için mesaj yayınladı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 1071 Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü için mesaj yayınladı. Cora, Malazgirt Zaferi’nin kahramanı Sultan Alparslan ve kahraman askerlerini rahmet, minnet ve saygıyla yâd ederken, Türkiye’nin 21. yüzyılda ortaya koyduğu mücadelenin 1071 Malazgirt ruhuyla yapıldığını söyledi.

Cora, “Anadolu’da Türk Tarihi’nin başlangıcı olan Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümünü idrak etmekteyiz. O gün Sultan Alparslan ve onun kahraman askerleri büyük bir zafer elde ederek bize Anadolu’nun kapılarını açmış ve şanlı tarihimize damga vurmuştur. 1071 yılında barış, hoşgörü, merhamet gibi hasletlerle oluşturulan ruh, bugünün temellerini oluşturmuştur. Yüzyıllardır devam eden vatan ve bayrak mücadelemiz bugün de devam ederken, o zaman oynanan Bizans oyunları bugün de farklı ülkeler tarafından devam etmektedir.” dedi  “Türkiye özellikle son yıllarda gerek askeri sanayi ve birçok alanda attığı önemli adımlarla boyun eğmeyen, ezilmeyen, dik duran bir anlayış içerisinde olduğunu Doğu Akdeniz’de, Suriye’de, Irak’ta ve mazlum coğrafyalardaki politikaları ile bir kez daha göstermiştir. Bugün ortaya koyduğumuz bu ruh, 1071 Malazgirt ruhudur.” diyen Cora, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Millet olarak kimseye boyun eğmeden gelecek bin yılda da bu coğrafyada adaletle, hakkaniyetle hüküm sürmeye devam edeceğiz. Yarınlarımıza ışık tutan Malazgirt Zaferi’nin Kahramanı Sultan Alparslan’ı ve o şanlı orduyu tekrar rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.