Milletvekili CORA, muhtarlar günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Muhtarlarımız Devletimizin Milletimize Dokunan En Sıcak Elidir

19 Ekim 2021 Salı 16:07
Milletvekili CORA, muhtarlar günü dolayısıyla mesaj yayımladı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Milletvekili CORA, yayımladığı mesajında 19.10.2015 tarihli ve 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile muhtarların ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 19 Ekim gününün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİ PİRAMİDİNİN TABANIDIR

“Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Devletimizin vatandaşlarımıza dokunan en sıcak eli, demokrasi piramidimizin tabanıdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallelerde halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Günümüzde kendini yenileyerek yönetimde katılımcılığı kolaylaştıran muhtarlarımız, memleketimizin en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Bu ulvi görevi ifa eden muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

MUHTARLARIMIZIN TALEPLERİ KONUSUNDA HASSASİYET GÖSTERİYORUZ

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’ın muhtarlara verdiği değere dikkat çeken Milletvekili CORA, “Sayın Cumhurbaşkanımız 81 ilin muhtarları ile şimdiye kadar ayrı ayrı onlarca toplantı düzenleyerek, onların talepleri ile yakından ilgilenmiştir. Sayın Bakanlarımızın ve Milletvekili olarak bizlerin de muhtarlarımızla istişarelerde bulunması devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Muhtarlarımızın en büyük sıkıntılarından biri olan SGK primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağlarken, muhtar maaşlarında ciddi artış yaptık. Tek tip kimlik belgesinden silah ruhsatı harcına kadar pek çok konuda muhtarlarımızın taleplerinin hayata geçirilmesine vesile olduk. İhtiyaç duyulan yerlerdeki uygun kamu arazileri üzerinde muhtarlık binaları yapılmasının yolunu açtık. Böylece muhtarlık müessesesinin zaten hakkı olan konuma gelmesini temin ettik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın liderliğinde, muhtarlarımıza hak ettiği değerin verilmesi, talep ve ihtiyaçlarının gözetilmesi konusunda hassasiyet göstermekteyiz.”

Son Güncelleme: 19.10.2021 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.