Milletvekili Kaya'dan Trabzon Milletvekillerine çağrı :Gelin Tonya Süt'ü el birliği ile kurtaralım

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,Siyasi parti ayrımı yapmadan Trabzon milletvekilleri olarak Tonya’nın kanayan yarasına merhem olmak hepimizin görevimizdir, gelin Tonya Süt'ü el birliği ile kurtaralım dedi.

11 Kasım 2018 Pazar 11:45
Milletvekili Kaya'dan Trabzon Milletvekillerine çağrı :Gelin Tonya Süt'ü el birliği ile  kurtaralım

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ,Trabzon’umuzun en önemli markalarından biri de Tonya Süt'tür. 1969 yılında kurulan Tonya Süt Kooperatifi, Tonya halkımızın en büyük ekonomik dayanağıdır.Ne yazık ki, 50. kuruluş yıldönümünü kutlamaya hazırlanan bu değerli markamız ve kooperatifimiz, bir iflasla karşı karşıya bırakılmıştır. Bu nedenle Tonya ilçemiz en kara günlerini yaşamaktadır.Elli yıllık kooperatife ait süt fabrikası üretimi durdurmuştur.Süt fabrikasında üretimin durdurulması, Tonya’nın tek geçim kaynağı olan hayvancılığın da yok olmasına yol açabilir!Tonyalı süt üreticilerimiz çok zor durumdadır.Süt fabrikasının kapanması, hangi partili olursa olsun tüm Tonyalıları olumsuz etkileyecektir.Özellikle çalışkan, çilekeş, üretici Tonya kadınına yapılacak en büyük kötülüktür.

2009'da Belediye yönetimi ile Kooperatif Yönetimi de AKP’lilerin eline geçmiştir. Kooperatif seçimlerine aday olan AKP’liler, yönetimi devralmaları halinde borcun silinmesi sözü vermiştir. Kurulacak yeni yapı ile işletmenin borç yapmasının mümkün olmayacağı iddia edilmiştir. Güçlü firmalarla yarışmak için gerekirse katkı maddesi kullanılacağı, marketlerin raflarına girileceği belirtilmiştir. Daha birçok sözler verilmiştir.24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerden tam 4 gün önce CHP Tonya İlçe Başkanımız ‘’Kooperatif batarsa Tonya da batar. O kooperatif ki, ödediği süt parası, askere giden çocuklarımıza harçlık, okula gidenlere kitaptı. Bunun sorumlusu da Tonya’yı ve kooperatifi yöneten AKP zihniyetidir. Malınızı iflas ettirenlere sandıkta hesabını sormak da sizin görevinizdir” diyerek iflas uyarısı yapmıştır. Üzülerek ifade ediyoruz ki, ilçe başkanımızın bu öngörüsü gerçekleşmiştir.

Görünen odur ki, Tonya Süt’ün bu duruma gelmesinde en önemli sorumluluk AKP zihniyetinindir.Tonya Süt’ü ve Kooperatifi, yüzyılların tarihsel markası Tonya tereyağını bu duruma sürükleyenler hakkında mutlaka yasalar nezdinde gerekli soruşturma yapılmalıdır. Kooperatif yönetimi, üyelere ve Tonya halkına hesap vermelidir.Ancak, tüm bunlara rağmen Tonya ve Bütün Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ayağa kaldırmak için çareler aranmalıdır.Tonya Süt, Tonyalının malıdır. Tonyalının alın teridir, emeğidir, ekmeğidir. Çocuğunun okul parasıdır.

Siyasi parti ayrımı yapmadan Trabzon milletvekilleri olarak Tonya’nın kanayan yarasına merhem olmak hepimizin görevimizdir.Siyasi konularda bir araya gelemeyebiliriz. Ancak Tonya’nın geleceği için bir araya gelmeliyiz, bu sorunu çözmek için seferber olmalıyız. Tonya Süt gibi değerler, Tonya Süt gibi markalar kolay ortaya çıkmıyor.Ben, CHP Trabzon Milletvekili olarak Tonyalı hemşehrilerim için her türlü fedakârlığa hazırım.Kooperatife, kredi mi lazım, borçlarını yeniden yapılandırmak mı lazım, ne gerekiyorsa 6 Trabzon milletvekili elimizi taşın altına koyalım, Çözüm arayalım.Milletvekili arkadaşlarıma çağrıda bulunuyorum:

Gelin, bu sorunu hep birlikte çözelim. Tonyalı hemşehrilerimize bugün yardımcı olamazsak, ne zaman olacağız?

Tonya süt fabrikasının söndürülen bacasını tüttürmek için gerekli adımları birlikte atalım.Ayrıca Trabzonlu 4 Bakanı da göreve çağırıyorum, Tonya halkının ekonomik yaşamını bu derece etkileyen bir işletmenin kurtarılması çabalarına her türlü desteğin verilmesini talep ediyorum dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.