Milletvekili Kaya, Fındık için ilk eli ben kaldıracağım

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ak Parti bizim fındıkla ilgili önergemizi ret etti kendisi bir önerge getirecekmiş,bir muhalefet milletvekili olarak şimdiden açıklıyorum. İktidar partisi fındık üreticisinin içinde bulunduğu sıkıntıyı ortadan kaldıracak bir adım atsın, elini ilk kaldıracak kişi ben olacağım. Hem de yarım yamalak, saklanarak, ürkek, korkak bir şekilde değil, dimdik kaldıracağım dedi.

19 Ekim 2018 Cuma 12:54
Milletvekili Kaya, Fındık için ilk eli ben kaldıracağım

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kuruluna getirdiğimiz, "Fındık üreticilerimin sorunlarının araştırılarak çözümüne yönelik önlemlerin alınması’’ amacı taşıyan Meclis Araştırma Önergesi, ne yazık ki AKP’nin "Hayır" oylarıyla reddedildi.

İktidar partisi, 500 binden fazla üreticiyi ve milyonlarca insanımızı doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyen fındık konusunun araştırılmasına acaba neden karşı çıkıyor?

Fındık üreticisinin sorunlarının ortaya çıkarılıp çözüm önerilerinin konuşulmasından neden rahatsızlık duyuyor iktidar partisi?

Sayın Cumhurbaşkanı, Tarım Bakanı ve AKP milletvekilleri fındıktaki sorunların çözümü için ve üreticiyi memnun edecek fiyat sözü vermemiş miydi?

Fındık üreticisinin yabancı tekel ve tüccarlara ezdirilmemesi için her şeyin yapılacağını açıklamadılar mı?

Hatta birileri kendini alamayıp, fındık fiyatının 20-30 TL’ye çıkacağını söylememiş miydi?

Bu sözler verildiğinde dolar kurunda fahiş bir yükseliş olmamıştı. Ama buna karşın ne Sayın Cumhurbaşkanı ne de iktidarın diğer sözcüleri verdikleri sözlerini tutmadılar!

TL’de aşırı değer kaybına ve bir zulme dönüşen zamlara karşın fındık alım fiyatları hâlâ kriz öncesi düzeyde ise burada büyük bir sorun yok mudur?

Fındık üreticisine büyük bir haksızlık yapılmıyor mu?

Başta kamu zamları olmak üzere iğneden ipliğe yüzde 25’ten yüzde 100’e zam yapılırken, fındık üreticisi hala geçen yılki fiyata fındık satmaya zorlanıyorsa; akıl, vicdan, insaf ve devlet adamlığı ölçülerinde bunu kabul etmek mümkün olabilir mi?

Bu durum karşısında muhalefet olarak bizler kahrolurken, “Saray Yönetimi” ve iktidarın meclis grubu, fındık üreticisinin bütün umutları elinden uçarken, nasıl olup da bir şey yokmuş gibi davranabiliyor?

Bu nasıl bir duyarsızlıktır?

İktidar partisi sözcüleri, önümüzdeki hafta fındık konusunda kendilerinin bir araştırma önergesi getireceğini açıkladılar.Bu bir oylama taktiği mi, bir kurnazlık mı, yoksa gerçekten böyle bir önerge gelecek mi hep birlikte göreceğiz.Ama bir muhalefet milletvekili olarak şimdiden açıklıyorum. İktidar partisi fındık üreticisinin içinde bulunduğu sıkıntıyı ortadan kaldıracak bir adım atsın, elini ilk kaldıracak kişi ben olacağım. Hem de yarım yamalak, saklanarak, ürkek, korkak bir şekilde değil, dimdik kaldıracağım!Bizim derdimiz fındığın hak ettiği değeri görmesidir, çözüm önerisini kimin getirdiği değildir.Fındıkta yaşanan büyük mağduriyetin çözülmesidir.Fındık üreticisinin göz yaşının dinmesidir, yabancı tüccarlara ezdirilmemesidir, fındığını değerinde satması hakkını da tam olarak almasıdır.Konuyu ciddiyetle takip ediyor, AKP önergesinin meclise gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz dedi.

Son Güncelleme: 19.10.2018 13:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.