Milletvekili Kaya :öğrencinin yemeğinden tasarrufu hangi vicdan kabul eder?

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan öğrencilerin öğle yemeklerinin tasarruf adı altında kesilmesine tepki göstererek öğrencinin yemeğinden tasarrufu hangi vicdan kabul eder? dedi.

23 Ekim 2018 Salı 11:29
Milletvekili Kaya :öğrencinin yemeğinden tasarrufu hangi vicdan kabul eder?

Chp Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,Kötü ve yanlış ekonomi politikaları sonucunda ülkeyi kriz ortamına sokan hükümet, açıkladığı Yeni Ekonomi Programı, Tasarruf Önlemleri ve Enflasyonla Mücadele Programı ile, inkâr ettiği krize karşı mücadele başlatmıştır.Ekonomik kriz sonucunda ortaya çıkan zamlar ve hükümetin uyguladığı yüksek vergiler altında ezilen halkımız, bir yandan da tasarruf önlemleri nedeniyle hak etmediği muamelelerle karşı karşıya kalmaktadır.Saray ve hükümet harcamalarını devam ettirirken, kötü yönetimin bedelini halka ödettirip daha çok fedakârlık istemektedir.Geçen günlerde sağlık hizmetleri konusunda hastanelerin düştüğü acı durum kamuoyuna yansımıştı.Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde acil olmadıkça ameliyat yapılmaması, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde bazı tahliller yapılamadığından bölge illerden hasta gönderilmemesi talebi belgeli olarak kamuoyunda tartışılmıştı. Gelin görün ki AKP’nin Sayın Genel Başkanı, belgelere karşın bu acı gerçekleri inkâr etmişti.

Ne yazık ki tasarruf önlemleri kapsamında uygulamaya koyulan çok ama çok acı bir örnek, gelinen vahim durumu bütün çarpıcılığıyla gözlerimizin önüne koymaktadır.

Dün itibarıyla, Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staj yapan öğrencilerin öğle yemekleri kesilmiştir.

Yemekhaneye giden öğrencilere "Tasarruf önlemleri nedeniyle artık size yemek verilmeyecek" denilmiştir. Bazı stajyer öğrenciler, kuru ekmek ve su ile öğlen öğününü geçirmek durumunda kalmıştır. Durumu öğrenen birçok vatandaş uygulamayı tepkiyle karşılamıştır. Yaptığımız araştırmalarda diğer bazı kamu hastanelerinde de benzeri bir uygulamanın işleme sokulduğunu üzülerek öğrendik.

Bu uygulamanın, Sağlık Müdürlüğü’nün talimatıyla tasarruf önlemleri kapsamında yapıldığı belirtilmektedir.

Dışişleri Bakanı Türkiye’nin yurtdışına 8 milyar dolar insani yardım yaptığını söylüyor. Recep Tayyip Erdoğan Suriyelilere 35 milyon dolar harcadığımızı övünerek anlatıyor. Her yere para bulan hükümet stajyer öğrencilerimize bir öğle yemeğini verecek parayı mı bulamıyor?

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hastanelerdeki iş yükünün büyük bir bölümünü çeken stajyer öğrencilerin öğle yemeklerini veremeyecek, öğrencilerin yemeklerinden tasarruf edecek bir duruma getirilmiştir. Bundan daha ayıp, daha utanç verici, daha vahim ne olabilir ki?

Stajyer öğrencilerini aç bırakan devlet, sarayın doymak bilmez iştahına cevap vermeye çalışmaktadır. Sarayın yüzlerce görevli danışman kadrosu yetmezmiş gibi yeni sözde kurullarla eski vekillere, başkanlara, yandaşlara iş ve maaş bağlanırken, bu ülkenin gariban öğrencilerine öğle yemeği bile çok görülmektedir.

Öğrencinin yemeğinden tasarrufu hangi vicdan kabul eder?

Lüks ve şaşaa içindeki yaşantılarınız, israflarınız ve beceriksizlikleriniz yüzünden batma noktasına getirdiğiniz ülkeyi ve sağlık sistemini, stajyer öğrencilerin öğle yemeğini keserek mi kurtaracaksınız?

Bu bir zulümdür. Bu zulmü şiddetle kınıyorum.

Çocuklarını aç bırakan, ama yandaşlarını tıka basa doyuran bu çarpık, bu bozuk düzen, mutlaka yıkılacaktır.

Sorumluları bu günahların hesabını milletimize verecektir.

Hükümeti derhal bu gibi uygulamalardan vazgeçmeye, tasarrufa önce saraydan başlamaya; yağma ve talan düzenini sona erdirmeye çağırıyorum dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.