Milletvekili Kaya :TFF ve PFDK derhal istifa etmelidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, Trabzonspor–Başakşehir maçında yaşandığı öne sürülen olayları gerekçe göstererek 27 bin Bordo-Mavili taraftara getirdiği maç yasağını ‘’adaletin katledilmesi’’ olarak nitelendirdi, Türkiye Futbol Federasyonu ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nu istifaya davet etti.

27 Ocak 2019 Pazar 12:19
Milletvekili Kaya :TFF ve PFDK derhal istifa etmelidir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya,konuya ilişkin yaptığı açıklamada 

Trabzonspor Başakşehir maçında ne olmuştur?

Şampiyonluk yarışını doğrudan ilgilendiren bu maçta orta hakem ve VAR hakeminin hatalı kararlarıyla sonuca etki edecek birçok pozisyonda Trabzonspor Türkiye’nin gözü önünde biçilmiştir, doğranmıştır.

Böylece maça çıkıldığında 2. sırada olan Trabzonspor yarıştan uzaklaştırılırken, her hali şaibeli olan, iktidar ve iktidar beslemesi sermaye tarafından desteklendiği öne sürülen Başakşehir takımı, rakiplerinin açık ara önüne geçmiştir.

Bu vahim organizasyona kaşı taraftarımızın adalet isyanı elbet de normal bir toplumsal tepkidir. Şike sayılabilecek masa başı ve saha oyunlarına göz yumup, belki de destekleyip Türk futbolunu kaosa götürenler, adalet feryatlarını cezalandırma yolunu seçmiştir.

Trabzonspor pek çok kez haksızlıklara uğradı, şampiyonlukları çalındı. Ama hiçbir güç, bu onurlu insanların alın terine dayalı emeği yücelten adalet mücadelesini yıkamadı!

Haksızlığa karşı mücadelede de adalet ve hukuktan ayrılmamak gerektiği tartışmasızdır.

Yanlış iş yapanlar elbet de cezalandırılabilir. Ancak bugüne kadar Türk futbol tarihinde görülmedik biçimde 27 bin taraftarımızın cezalandırılması ne demektir?

Bu hangi adalete, hukuka, vicdana, yöneticiliğe sığar?

Türkiye’de futbol maçları boş tribünlere oynanırken stadı dolduran Trabzonspor taraftarı cezalandırılmakta, büyük bir ekonomik mücadele içinde olan Trabzonspor kulübü de bu gelirden mahrum bırakılmaktadır.

Türk Futbolunu kaosa sürükleyecek olaylara meydan veren, sessiz kalan ya da destekleyen Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ve haksız biçimde 27 bin taraftarı sözde cezalandıran adaletten yoksun PFDK üyelerini istifaya çağırıyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.